DPS: Svet priznao izbore, opozicija je u bunilu

Autor:

DPS je pobednik parlamentarnih izbora, sa osvojenih 36 mandata i to je nesporna činjenica, koju ne mogu osporiti očajnički pokušaji izbornih gubitnika da dovedu u pitanje trijumf te stranke, saopštili su iz DPS-a.

Oni su kazali da regularnost i demokratičnost proteklih izbora, koje je nadgledalo 2092 domaćih i preko 500 stranih posmatrača, po čemu su ovo bili najkontrolisaniji izbori u Crnoj Gori od održavanja referenduma 2006. godine, potvrđeni su sa svih relevantnih međunarodnih adresa.

"Posmatračke misije OEBS-a i ODIHR-a, Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i NATO, a ni rusko Ministarstvo spoljnih poslova ni državna Duma ne dovode u pitanje regularnost i rezultate nedeljnih izbora“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni podsećaju da su se opozicione partije koje su potpisale Sporazum o održavanju fer i slobodnih izbora i koje učestvuju u Vladi izbornog poverenja, obavezale da će priznati rezultate izbora od 16. oktobra.

"U izbornoj noći, nijedna od opozicionih stranaka nije osporila rezultate, a svi njihovi predstavnici u biračkim odborima su potpisali zapisnike sa biračkih mesta, čime su stavili pečat na čitav izborni proces“, ukazali su iz DPS-a.

DF: Spremni smo da podržimo manjinsku vladu

Osim toga, kako navode, Demokratski front je sebe proglasio "pobednikom“ izbora, a Demokrate sebe najvećim iznenađenjem i najbolje rangiranom opozicionom partijom.


Iz DPS su rekli da je manje od 24 sata kasnije, kad je, kako tvrde, sa jedne od mentorskih adresa stigao nalog o promjeni strategije, sve opozicione partije su pokušale da medijima poture tezu da osporavaju rezultate koje su već priznali.

"Da sve bude još više komično – 12 sati kasnije su izašli sa ponudom o podršci manjinskoj vladi?! U zajedničkom gubitničkom bunilu, opozicione partije su "zaboravile" da, osporavajući rezultate na državnom nivou, ospore i rezultate lokalnih izbora u Budvi, za koje su sebe već proglasile pobednicima! Jer je, izgleda, regularan samo onaj rezultat koji njima odgovara“, smatraju u DPS-u.

Oni navode da u postizbornim providnim pokušajima da ospore ishod nedeljnog glasanja potvrđeno je ono što je DPS tvrdila sve vreme – Ranko Krivokapić se svrstao među protivnike svih evropskih vrednosti za koje se samo retorički zalagao tokom kampanje i predao crnogorske glasove, dodeljene njegovoj partiji, u ruke "četničkog vojvode" Andrije Mandića.

"Da ih sve zajedno relaksiramo – DPS će ubrzo formirati Vladu sa svojim partnerima, a opozicija neka se pripremi da ostane na istim gubitničkim pozicijama kao i tokom svih predhodnih godina. Uostalom, neće im biti teško, navikli su na poraze", poručuju iz te partije.

Milo Đukanović od "Slobinog đaka" do večne vlasti

DPS proglasio pobedu

Izbori u Crnoj Gori: ON ili ONI?

Sve vesti