Razbojnik iz Žarkova se ubio zbog droge?

Autor:

Prema sumnjama policije, D. M. (26) koji je opljačkao menjačnicu u Žarkovu pa se sakrio u stanu A. B. u zgradi broj 8 u Trgovačkoj ulici, a kasnije izvršio samoubistvo pucavši sebi u glavu, najverovatnije je bio pod dejstvom narkotika.

4
A- A A+

žarkovo hapšenje, hapšenje u žarkovu, policija,  hapšenje, provalnik, krađa, pljačka Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Veruje se da je imao napad straha i paranoje usled dejstva “spida”, pa je iz očaja iznenada pucao sebi u glavu prilikom upada policije u stan u Žarkovu, a u kući u kojoj je živeo pronađena je laboratorija za proizvodnju droge, piše “Informer.”

Podsetimo, u stanu na trećem spratu u Trgovačkoj ulici, sa D. M. bio je i S. M. (26) koji je učestvovao u pljački, ali i njihov jatak A.B . (26), vlasnik stana kod koga su se sakrili.

Drama je počela u ponedeljak ujutro oko osam sati, kada su dva maskirna i naoružana napadača uletela u menjačnicu i pretukla radnika Bojana M, ali i oteli plen u iznosu oko milion dinara. Nakon pljačke, pobegli su u stan A.B.

Dok su sa plenom utrčavali u zgradu, primetio ih je jedan od stanara, koji je pozvao policiju.

"Jedan je ispod trenerke nešto krio, dok ga je drugi zaklanjao svojim telom. Jedan je rekao: "Dobar posao! Beži u zgradu."Čim su utrčali u zgradu, video sam malog Bojana kako izlazi iz menjačnice, sav krvav. Prišao sam mu da mu pomognem, ali on nije znao šta ga je snašlo. Shvatio sam da su ona dvojica zapravo razbojnici. Video sam neke policajce i potrčao da ih zaistavim. Rekao sam im da je menjačnica opljačkana, a da su se lopovi sakrili u našoj zgradi", priča on za “Informer.”

PRETUČENI RADNIK: BILI SU BRUTALNI

”Nasrnuli su na mene u delu gde stoje mušterije. Bili su brutalni, tukli su me bez milosti. Rasekli su mi glavu, mnogo sam krvario I bio sam u bunilu”, ispričao je za “Kurir” nesrećni radnik Bojan Mijalić.

Usledila je dramatična potera u soliteru koja je trajala skoro 10 sati. Specijalci, snajperisti, Interventna jedinica i brojne patrole blokirale su ceo kraj, a u soliteru je pretraživan jedan po jedan stan.

Izvor iz istrage kaže za ovaj list da su vrata bila blindirana, pa je razvaljivanje trajalo desetak minuta. U trenutku dok su specijalci ulazili u stan, odjeknuo je pucanj.

"U jednoj sobi zatečeni su A.B i S. M. Oni nisu pružali otpor prilikom hapšenja. U drugoj sobi nađeno je telo D.M. On je pucao sebi u slepoočnicu. Metak je prošao kroz glavu i zario se u zid. U stanu su nađena dva pištolja i plen od pljačke”, kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je policija pretresom zgrade pronašla dve kesice sa tragovima “spida.”

Vrlo je moguće da su razbojnici konzumirali ovu drogu, zbog čega je D. M. posle celodnevnog skrivanja uhvatila panika. Verovatno je odlučio da se ubije misleći da nema kud i da će zaglaviti višegodišnju robiju. Telo je poslato na obdukciju, pa ćemo znati sa sigurnošću da li je bio pod dejstvom narkotika",  navodi izvor.

Što se A.B. tiče, on nije direktno učestvovao u pljački menjačnice, ali sumnja se da je saučesnik i da mu D.M. i S. M. nisu slučajno upali u stan posle razbojništva.


"Ispituje se da li je tipovao menjačnicu svojim drugarima, s obzirom na to da se taj lokal vidi s njegovog prozora i moguće je da je znao da imaju solidan promet. Nisu računali na to da će ih primetiti stanar i obavestiti policiju gde se kriju", objasnio je izvor lista.

Patrole su nakon uviđaja i hapšenja u Trgovačkoj ulici otišle na adrese na kojima su prijavljeni S. M. i D.M.

"U kući u kojoj je živeo D.M. pronađena je laboratorija za proizvodnju droge i puška. Inače, sva trojica mladića umešana u pljačku menjačnice imaju dosije", kažu u policiji.

Kraj drame: Jedan se ubio, dvojica uhapšena

Sve vesti