Već zakazali novu Paradu ponosa

Autor:

Parada ponosa slededeće godine biće održana u Beogradu 17. septembra i kretaće se od Slavije do Trga Republike, najavili su danas organizatori.

11
A- A A+


Kako je navedeno, Nedelja ponosa trajaće od 11. do 16. septembra.

Organizacioni odbor Parade ponosa Beograd ocenio je da je izuzetno važna činjenica da je ove godine održana treća beogradska Parada ponosa u nizu, da je prošla bez incidenata i mirno, na trasi koja priliči jednoj takvoj manifestaciji, odnosno od Slavije do Trga Republike.

Boban Stojanović iz Parade ponosa Beograd rekao je da učešće velikog broja ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života, ali i prisustvo važnih ličnosti sa međunarodne političke scene uliva nadu da će se u narednim godinama stanje prava LGBT osoba u Srbiji popraviti.

"Ništa ne dolazi samo i LGBT zajednici u Srbiji potreban je svako ko može da doprinese poboljšanju njenih prava, a spisak imena je dugačak", rekao je Stojanović.

On je dodao da je proteklih godina uložen ogroman napor da se tema LGBT prava nađe u agendama svih onih koji imaju moć da učine živote pripadnika LGBT zajednice sigurnim.

"Održavanje sigurne Parade ponosa je veliki korak za LGBT zajednicu i izuzetno je značajan u trenutku u kome u Srbiji posustaje građanska hrabrost", rekao je Stojanović.

A na ovogodišnjoj paradi bilo je ovako:

Beograd se pokazao: Prajd postao rutina FOTO,VIDEO

Sve vesti