Ameri nas opet hvale

Autor:

Prošle godine je američki časopis USA Today stavio Beograd na listu gradovi koji su skriveni dragulji Evrope, a Ameri nas sada opet hvale...

Ameri nas opet hvale Foto: Mondo/Goran Sivački Zlatar

Popularni američki onlajn magazin "Džetseter" objavio pozvao je čitaoce da ove jeseni posete Srbiju i njenu prestonicu, kao jednu od devet najinteresantnijih turističkih destinacija u Evropi.

Beograd se na listi gradova za ovu jesen nalazi rame uz rame sa Barselonom, Berlinom, Cirihom, Portom i drugim poznatim destinacijama.

"Džetseter" magazin jedno je od čitanijih onlajn izdanja u Americi, uz više od milion pregleda dnevno.

Objava u ovom magazinu rezultat je prve posete američkih medija Srbiji, koji je Turistička organizacija Srbije sprovela početkom ovog meseca u okviru promotivne kampanje turizma Srbije na tržištu SAD, naročito posle uspostavljanja direktne avio linije između Njujorka i Beograda.

Jetsetter.com čitaoce poziva da u Beogradu obiđu Kalemegdan, Adu Ciganliju, muzej Nikole Tesle, da posete Bemus ili Beogradski Jazz festival, a da nikako ne propuste pozitivnu atmosferu naše prestonice.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je u periodu od januara do avgusta 2016. godine boravilo više od 18.000 turista iz SAD, što predstavlja rast od 17,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti