Kako da izaberete vibrator

Autor:

Želite seks igračku, ali niste sigurni kakav oblik, materijal i druge "specifikacije" vam najviše odgovaraju? Evo kako da izaberete vibrator.

25
A- A A+

  Ako niste formalno uvedeni u divan svet vibratora, svet seks igračaka i zvanično vam želi dobrodošlicu. Ako ste upravo shvatili da je došlo vreme da kupite sebi prvi vibrator u životu, bez brige! Evo o čemu treba da razmislite:

Da li ćete vibrator kupiti u seks šopu ili onlajn

Jedna od prednosti kupovine vibratora u specijalizovanoj prodavnici je što možete da dobijete savet. Onaj ko radi u seks šopu obično je prilično dobro informisan i trebalo bi da može da vam pomogne ako imate neke nedoumice. Nema razloga da se stidite, pitajte sve što vas zanima, pošto im je u opisu posla da vam pomognu.

Sa druge strane, i kupovina onlajn ima svojih prednosti. Recimo, ako ste stdljivi (što je sasvim ok) i ne želite da sa potpuno nepoznatom osobom razmatrate intimno pitanje kakvo je masturbacija, onda je bolje rešenje kupovina preko nekog od specijalizovanih sajtova.

Mali vodič za veliko uživanje: Masturbacija

Razmislite kakav osećaj želite

Da li volite stimulaciju klitorisa ili G-tačke? Većina žena najlakše postiže orgazam klitoralnom stimulacijom, ali jedini način da znate šta vama najbolje "radi" je da istražujete. Eksperimentišite, probajte. Posvetite se sebi. Kakav osećaj volite, šta ne volite? A onda kad odlučite, tražite vibrator namenjen upravo vrsti stimulacije koju želite. Razmotrite i modele koji nisu "usko specijalizovani", možda je istovremena stimulacija klitorisa i G-tačke upravo ono što vam treba? A imajte u vidu da postoje i vibratori namenjeni specijano uživanju tokom seksa sa partnerom. Ponekad nije loša ideja da malo "začinite" stvari i pružite i partneru priliku da učestvuje.

Deset stvari koje vibrator može (a muškarac ne može... baš svaki put)

Razmislite koji vam materijal deluje najprijatnije

Vibratori se prilično često prave od silikona, pošto ovaj materijal nije toksičan i jednostavno se čisti. Ali, ako izaberete model od silikona, morate da vodite računa o lubrikantu koji ćete koristiti. Ako imate silikonski vibrator, u obzir dolaze samo lubrikanti na vodenoj bazi, pošto će silikonski lubrikant vremenom oštetiti vibrator.

Imajte u vidu da seks igračke od poroznih materijala mogu biti leglo bakterija, pošto ih je teško temeljno oprati nakon upotrebe. Na raspolaganju su vam i modeli od čelika, stakla, pa i plemenitih metala, koji su takođe zgodni za održavanje, ali cenom prevazilaze mogućnosti prosečne žene...

Ipak, kad smo već kod cena, ne bi trebalo da štedite na vibratoru. Jeftiniji modeli često su napravljeni od plastike koja može sadržati toksične ftalate. Zadovoljstvo jeste važno, ali zdravlje ipak mora biti na prvom mestu. I zbog toga bi možda bilo bilo mudro razmotriti opciju vodootpornog modela. Pošto njega možete temeljno da operete i da ne strepite da će se možda pokvariti.

I, kad ga kupite - samo napred:

Da se ne foliramo više - super je

Mitovi o masturbaciji (ANKETA)

Seksi buđenje!

Ako još niste sigurni...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti