Tanjug

Zukorlić brani Vučića: Zaštitnik je huškač

Autor:

Narodni poslanik i lider Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je premijer Aleksandar Vučić po pitanju rušenja objekta u Novom Pazaru postupio državnički i optužio ombudsmana Sašu Jankovića da "huška".

77
A- A A+
Muftija Zukorlić, Novi Pazar, Foto: MONDO Sivacki Goran

Zukorlić je novinarima u parlamentu kazao da je Vučić svojim stavom pokazao da zakoni i sistem države za cilj treba da imaju zaštitu interesa građana, mir i stabilnost, te da slovo zakona ne sme da bude sredstvo političkog obračuna.

"To je, nažalost, ovih dana bilo aktuelno sa pozicije lokalne vlasti i sandžačkih političara u obračunu sa mnom. Zato se ja zahvaljujem premijeru Vučiću na tom stavu i smatram da je veoma dobro i mudro postupio", rekao je Zukorlić.

Komentarišući izjavu Zaštitnika Saše Jankovića koji je govorio o selektivnoj suspenziji zakona, Zukorlić je rekao da on ne vrši funkciju zaštitnika građana već da svoje stavove i ponašanje formuliše shodno izvesnim političkim interesima.

"To je skandalozno. Ne može on da huška državu protiv građana. Zaštitnik građana je kao advokat odbrane, on ne može da bude na strani tužioca nikada u odnosu na svog klijenta, a građani su klijenti zaštitnika građana. ovo je paradoks", rekao je on.

Kaže i da nije iznenađen, jer "zna kako se Janković ponašao 2010. godine" prilikom konstituisanja Bošnjačkog nacionalnog veća kada je, kaže, javno bio na strani vlade Borisa Tadića i tadašnjeg ministra za ljudska i manjinska prava.

Zukorlić je prokomentarisao da je on na naslovnoj strani jednih dnevnih novina bio šest dana, dok je recimo Tramp bio dva dana, cunami tri dana, a poplave u Srbiji četiri dana.

Povezano

Sve vesti