Tanjug

Umesto BIGZ-a velelepni objekat

Autor:

Zgrada BIGZ-a uskoro će dobiti novog vlasnika, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

11
A- A A+
Zgrada Bigza Foto: MONDO/Stefan Stojanović Zgrada Bigza

On je naveo da je dobio informaciju i pismo od zainteresovanog kupca "Soravia grupe", da će do kraja prvog kvartala naredne godine "zatvoriti kompletnu transakciju".

"Dobio sam informaciju i pismo od budućih vlasnika da će do kraja prvog kvartala naredne godine zatvoriti celu transakciju, preuzeti tu zgradu i očekuju da će od nje napraviti još jedan velelepni objekat kojim će Beograd moći da se ponosi", rekao je Mali Tanjugu i dodao da je to još jedna lepa vest za Beograđane.

Kako je rekao, ta zgrada će ubuduće biti jedan multifunkcionalni centar za manifestacije, izložbe, kulturne događaje...

"Biće nešto što će kreirati život u tom delu grada i zajedno sa 'Radison Blu' hotelom, 'Beogradom na vodi' i zgradom starog saveznog MUP-a, na čijem mestu će nići velelepni objekat, za nekoliko godina taj deo grada će potpuno drugačije izgledati", naveo je Mali.

Inače, "Soravija grupa" je pre nekoliko godina u Beogradu izgradila hotel "Radison blu".

Mali je podsetio da je pre nekoliko dana prodata i zgrada Beobanke i dodao da očekuje da naredne godine počnu radovi i na tom objektu.

"Polako rešavamo probleme, poput izgradnje hotela 'Hilton', koji decenijama nije mogao da se napravi, Ikee, 'Beograda na vodi', sada Beobanke, BIGZ-a. Sređujemo zapuštene i ružne zgrade, pronalazimo vlasnike i investitore, menjamo Beograd", rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da očekuje da će biti nađeno rešenje za zgradu bivšeg hotela Jugosalvija.
"Nadam se da će tu biti sve u redu i da ćemo tokom naredne godine i za to imati rešenje, kako bi pokrenuli investicije na svakoj od lokacija koje su godinama i decenijama bile zapuštene", zaključio je Mali.

Povezano

Sve vesti