Dačić: Nisam u kampanji, ne treba mi promocija

Autor:

Ministar spoljnih poslova izjavio da njegovo napuštanje ministarskog skpa u Varšavi i najave da će od Vlade Srbije tražiti uvođenje kontramera na odluku o taksama za ulazak u zemlje EU, nisu oštre reakcije, već primerene situaciji.

2
A- A A+

Ivica Dačić je rekao da nema razloga za ličnu promociju jer nije u predizbornoj kampanji za predsedničke izbore.

 "Nemam nikakvih razloga za svoje lične promocije. Mene to ne interesuje, kao što znate ja se nisam kandidovao ni za predsednika Srbije, nisam ja sada u predsedničkoj kampanji kao neki. Ja sam ministar spoljnih poslova", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Upitan da li su takve njegove reakcije plod lične promene ili je takav dogovor u vladi, Dačić kaže da nije promenio svoje stavove, te da je uvek bio otvoren i direktan u onome što želi da iznese.

 "Više puta sam rekao da je Srbija konstruktivna, ali da mi moramo da vodimo računa o našim državnim i nacionalnim interesima", rekao je Dačić i naveo da je njegov posao da se bori za interese Srbije.

Objasnio je da nije rekao da će Srbija da uvede kontramere nego da će, kada dođe vreme da se o tome raspravlja, predložiti da se na takav način odgovori na odluku o taksama za ulazak u EU.

SKANDAL: Hodžaj vređao Srbe, niko nije reagovao

"Ne znači da će Vlada Srbije sa tim da se saglasi", navodi Dačić i dodaje da su sve zemlje Zapadnog Balkana uputile zajedničko pismo zvaničnicima EU da se te mere ne odnose na Zapadni Balkan.

 Dačić kaže i da nije napustio skup u Varšavi pre nego što je rekao šta je hteo da kaže na izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja da je Srbija kriva za ratove na prostoru bivše Jugoslavije.

 "Ja sam rekao, ali pošto niko se nije oko iz toga izjasnio, neću da dozvolim da se o Srbiji na takav način priča, da je Srbija kriva za ratove. On (Hodžaj) je rekao tu - šta će Srbija ovde, Srbija je kriv za sve ratove. Ne može tako da se priča sa Srbijom. Ako će da ćuti EU, mi nemamo pravo da ćutimo", rekao je Dačić.

Sve vesti