Novo upozorenje: Sutra i -20, stiže ledena kiša!

Autor:

U Srbiji će sutra ujutro biti veoma hladno, do minus 20 stepeni, a tokom noći između četvrtka i petka moguća je kiša koja će se lediti na tlu uglavnom na severu i istoku zemlje, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.


Ujutru će biti hladno s umerenim i jakim mrazom. "Temperatura će ujutro biti od minus 18 do minus devet stepeni, u planinskim predelima i oko minus 20, a tokom dana temperatura će biti od minus dva do tri stepena".

Tokom dana će u većem delu zemlje biti malo i umereno oblačno, suvo vreme, samo ujutro i pre podne na severu će ponegde padati slab sneg. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar.

Tokom noći se u severnim krajevima očekuje novo naoblačenje s kišom koja će se ponegde lediti na tlu.

U Beogradu će sutra ujutro i pre podne biti oblačno sa slabim snegom, a popodne malo do umereno oblačno, suvo i toplije. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko minus devet, a najviša dnevna oko tri stepena.I prema prognozi Meteosa u Srbiji se u četvrtak ujutru očekuje mraz, jači na jugu Srbije. U toku jutra i prepodneva prolazno naoblačenje sa slabim snegom ponegde, a pre svega na severoiostoku i istoku Srbije. Zatim, svugde suvo od sredine dana i sa sunčanim periodima. Sledi porast dnevne temperature, pa će u mnogim krajevima popodnevna tj. maksimalna temperatura preći iznad 0°C.

Samo će na jugu Srbije ostati ispod nule. Vetar slab južni i jugozapadni, u Vojvodini umeren. Pritisak iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od -20°C na jugu do -9°C na severu, a maksimalna od -3°C u Dimitrovgradu i Vranju do 6°C na severozapadu Srbije: u Loznici i Valjevu.

Za Niš Meteos u četvrtak ujutru prognozira jak mraz. U toku dana sunčani intervali uz prolaznu oblačnost. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura -16°C, a maksimalna dnevna oko -1°C.

Užički region - U četvrtak ujutru mraz. U toku dana sunčani periodi uz malo oblaka i porast temperature, pa će u popodnevna tj. maksimalna temperatura preći malo iznad 0°C. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od -17°C do -14°C, a maksimalna od -1°C u Požegi do 3°C u Čačku, na Zlatiboru i Tari oko -2°C.

led, sneg,reka Foto: MONDO/giphyI u Vojvodini u četvrtak ujutru mraz. U toku jutra i prepodneva prolazno naoblačenje sa slabim snegom ponegde na severu, istoku i jugoistoku Vojvodine, tj. pretežno po Banatu. Od sredine dana suvo sa sunčanim periodima. Sledi porast dnevne temperature, pa će popodnevna tj. maksimalna temperatura preći malo iznad 0°C. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, a popodne zapadni. Pritisak iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od -13°C na jugu do -10°C na severu Vojvodine, a maksimalna od 0°C na jugoistoku Banata do 4°C u Somboru i Novom Sadu.

Novi Sad - U četvrtak ujutru mraz. U toku jutra i prepodneva prolazno naoblačenje sa malom šansom za kratkotrajni sneg. Od sredine dana suvo sa dužim sunčanim periodima. Sledi porast dnevne temperature, pa će najzad biti iznad 0°C popodne. Vetar slab do umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura -11°C, a maksimalna oko +4°C.

U Subotici u četvrtak ujutru i pre podne prolazno naoblačenje sa šansom za slab sneg. Od sredine dana suvo sa sunčanim periodima. Sledi porast dnevne temperature, pa će maksimalna temperatura biti malo iznad 0°C. Vetar umeren jugozapadni i zapadni. Pritisak iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura -10°C, a maksimalna oko +3°C.Prognoza za naredne dane

Prema podacima RHMZ - U petak se u Srbiji očekuje naoblačenje s kišom koje će ujutro zahvatiti severne delove zemlje a tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Kiša će se ponegde lediti pri tlu, uglavnom na severu i istoku, a u višim planinskim predelima padaće sneg.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar koji će popodne i tokom noći u južnom Banatu i donjem Podunavlju biti olujne jačine. Uveče i tokom noći uz pad temperature susnežica i sneg se očekuju i u nižim predelima.U subotu će biti oblačno mestimično sa snegom. U nedelju suvo i hladno, a uveče na jugozapadu novo naoblačenje sa snegom. Narednih dana se očekuje oblačno vreme, mestimično sa snegom.

Meteos navodi da će u petak biti još toplije i svugde iznad 0°C, ali uz naoblačenje sa kišom, a na severu Srbije krajem dana sa susnežicom i snegom. U planinama iznad 1200mnv će takođe padati sneg. U subotu malo hladnije sa povremenim snegom koji prestaje. U nedelju ujutru slabiji mraz i sunčani periodi tokom dana sa maksimalnom temperaturom oko ili malo iznad nule. Prva tri dana iduće sedmice malo hladnije i pretežno oblačno sa snegom povremeno.Sve vesti