Povećana kazna za svirepo ubistvo žene u Zemunu

Autor:

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina kaznu Radovanu Milosavljeviću i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva Dragice Radulović (78) u njenoj kući u Zemunu 2013. godine.

4
A- A A+
Pogled sa Gardoša Foto: Mondo/ Goran Sivački Pogled sa Gardoša

Tom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Milosavljević bio osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubistva.

Milosavljević je ubio staricu koju je znao iz komšiluka jer je odbila da mu preda više od 20 evra, a on je tražio na zajam 100 evra, navodi se u presudi.

Nakon što je odbila da mu da novac govoreći mu da nema više, počeli su da se svađaju a potom ju je zadavio i uzeo još 20 evra koje je pronašao u svesci iz koje je baka prethodno izvadila novac.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud olakšavajućim okolnostima za Milosavljevića dao prenaglašeni značaj, dok otežavajućim okolnostima nije dao dovoljan.

Policija otkrila ubicu starice iz Zemuna

S toga je, kako se navodi u obrazloženju, Apelacioni sud uzeo u obzir sve te okolnosti, ali i činjenicu da je okrivljeni nakon izvršenog krivičnog dela pokušao da prikrije tragove tako što je oštećenu stavio u krevet, prekrio je ćebetom, vratio tepih i stočić u dnevnoj sobi u prvobitno stanje, složio papuče oštećene ispred kreveta i nastavio sa svojim uobičajenim aktivnostima.

"S obzirom na ovakvo držanje okrivljenog posle učinjenog krivičnog dela, te posebnu upornost i bezobzirnost koju je ispoljio prilikom izvršenja krivičnog dela, jer je odgurnuo oštećenu usled čega je ona pala i izgubila svest, pa je misleći da je već mrtva nastavio sa traženjem novca po kući, ne pokušavajući da joj pomogne i ne razmišljajući o tome da odustane od izvršenja dela, te kada se oštećena osvestila i usprotivila mu se, istu ponovo fizički napao i lišio je života sa posebnom agresivnošću, tako što je oštećenu zadavio rukama, usled čega je ista zadobila višestruke prelome rebara, što predstavlja preteranu i bezrazložnu surovost prema oštećenoj starici od 78 godina, to je Apelacioni sud preinačio u pogledu odluke o krivičnoj sankciji", navedeno je u obrazloženju.

Sve vesti