Stiže hladni talas, ali...

Autor:

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Narednih dana temperatura malo ispod proseka..Debeli minus iza nas.

0
A- A A+
beograd, vrata, most, tvrđava, zima, sneg, vreme, grad, kalemegdan, padavine, mećava, hladno Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Uveče i noću sneg će pasti i u nižim predelima.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od dva do šest stepeni, najviša od četiri  na severozapadu do devet stepeni na jugoistoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će danas biti oblačno sa kišom i hladnije. Uveče i noću sneg. Vetar umeren, severozapadni. Ujutro temperatura šest stepeni, u toku dana u daljem padu, uveče dva stepena.

Prema prognozi vremena za sedam dana, u Srbiji će biti hladno.

U sredu oblačno, ujutro i pre podne još ponegde slab sneg.

Od četvrtka umereno oblačno i uglavnom suvo, u košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra. Temperatura malo ispod prosečnih  vrednosti, ujutro slab i umeren mraz, danju najviša vrednost od nula do pet stepeni.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da će temperature u narednom periodu biti malo ispod proseka, ali naglasio da neće sigurno biti onih januarskih minus 15.

Posle današnjih i sutrašnjih padavina sledi suvi period od oko 10 dana. Ni u periodu nakon toga se ne očekuje više padavina.

On nagoveštava da bi pošto je zima bila hladnija i leto bi trebalo da bude toplije, ali ističe da ta prognoza nije sigurna, odmosno da je treba uzeti sa rezervom.

Sve vesti