• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aerodrom: Neprekidno rešavamo statuse zaposlenih

Izvor MONDO/Agencije

Povodom najave protesta sindikata, AD Aerodrom "Nikola Tesla" je saopštio da već duže vreme rešava nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, angažovani preko agencija na specifičnim poslovima.

 Aerodrom Nikola Tesla zaposleni osoblje plate Izvor: MONDO, Lana Stošić

Izvor: MONDO, Lana Stošić

  AD Aerodrom "Nikola Tesla Beograd", usled povecanog obima posla, redovno podnosi zahteve Komisiji za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava Vlade Republike Srbije, i na zakonski propisan nacin, kontinuirano pribavlja saglasnosti za svako povecanje broja zaposlenih i radno angažovanih lica.

Pocetkom ove godine, 200 zaposlenih koji su bili angažovani na odredeno vreme, dobilo je odgovarajuce ugovore o radu na neodredeno vreme, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Aerodrom ce nastaviti u skladu s potrebama nesmetanog rada i planovima razvoja, u saradnji sa sindikatima i nadležnim državnim organima da radi u interesu svojih zaposlenih, u cilju nalaženja odgovarajucih rešenja za radno-pravni status zaposlenih na odredeno vreme, zakljucuje se u saoštenju.

Cetiri sindikata kompanije Aerodroma "Nikola Tesla" saopštila su da je grupi od 200 zaposlenih u toj kompaniji prodžen ugovor na odredeno vreme, umesto da, kako je obecano, dobiju ugovore na neodredeno vreme.

Usvojeno: Aerodromi mogu u koncesiju

Oni u saopštenju navode da su zaposleni dobili ugovore na odredeno vreme do dolaska koncesionara, i tvrde da time obecanje ministarke gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorane Mihajlovic nije ispunjeno.

Sindikati su naveli i da su zaposleni poslednje dve godine radili na aerodromu na osnovu Ugovora na odredeno vreme do dve godine.

Oni su najavili protest.


Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Majka

Resavanje statusa - zao mi je sto se ovo desava i zao mi je kolega mog pokojnog supruga koji je bio zaposlen na Aerodromu "Nikola Tesla" .Zao mi sto imaju problema po pitanju svog radnog statusa. Saosecam sa njima jer na zalost vec nekoliko godina pokusavam da za decu obezbedim materijalnu pomoc na koju imaju pravu po clanu 83 Kolektivnog ugovora (br.20-7/2015 od 12.02.2015) posto su redovni djaci i na zalost nista - izgleda da samo da na papiru imaju clan 83 Kolektivnog ugovora...

TRN U ...

Kao i u svim drugim javnim preduzecima, imamo vecite ugovorce i botove koji odmah dobijaju resenja, nama kazu kako je na snazi zabrana zaposljavanja u javnom sektoru, a za poltrone to ne vazi, sramota!

Pravda

Ovo je smesno. U Vojsci mnogi rade i preko 20 godina na odredjeno vreme i nikom nista. E drzavo, nekome si majka a nekome maceha.

special image