• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država određuje broj ćata na lokalu

Izvor Tanjug

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doneće do kraja marta Odluku o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi, ali i na republičkom nivou vlasti. Platni razredi od 1.1.2018.

Kako je na današnjem brifingu za medije istakla resorna ministarka Ana Brnabić, neće se ići sa linearnim smanjivanjem.

"Imamo dovoljno podataka i analiza da znamo gde je potrebno da zapošljavamo neke ljude, a gde je potrebno da dodatno optimizujemo broj ljudi. U svakom slučaju ukupni fiskalni efekat će biti neutralan (bez troška za budžet)", rekla je Brnabić.

U aprilu se očekuje i usvajanje dokumenata i Akcionih planova za reorganizaciju sistema koja, kako smatraju u MDULS, najviše interesuju građane, odnosno u zdravstvu, školstvu i socijalnoj zaštiti.

Od decembra 2013, kada je uvedena zabrana zapošljavanja, odnosno obaveza da se dobije saglasnost Vladine komisije za novo zapošljavanje, broj zaposlenih na neodređeno u opštoj državi i javnim lokalnim preduzećima smanjen je za 37.904.

Samo u poslednje dve godine racionalizacijom je broj smanjen za 24.156 zaposlenih.

Od decembra 2013. za 80.038 smanjen je i broj zaposlenih na neodređeno u čitavom javnom sektoru, odnosno ne samo u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi, već i u svim javnim preduzećima na centralnom nivou i u onima u kojima je Republika većinski vlasnik.

PLATNI RAZREDI OD 1. JANUARA

Ministri Mladen Šarčević i Ana Brnabić upoznali su danas predstavnike sindikata sa pripremama za donošenje Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru koji bi trebalo da bude usvojen u narednih pet meseci.

"Zakon bi trebalo da bude usvojen do kraja jula, a plan je da počne da se primenjuje 1. januara 2018. godine", navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Brnabić je navela da taj zakon podrazumeva platne razrede, odnosno novi način obračuna plata na osnovu radnog učinka.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image