• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Razmišljam da dam Kinezima koncesiju za put

Izvor MONDO/Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da razmišlja o tome da Kinezima da u koncesiju deonicu autoputa do Crne Gore Požega-Boljare, mada mu je žao da to uradi, jer smo sami finansirali izgradnju ostalog dela ovog važnog putnog pravca.

"Već smo potpisali sve oko autoputa od Beograda do Čačka. O onda ostaje još 31 kilometar, u vrednosti od 380 miliona evra, za Čačak-Požega. Potom ide strašno skupa deonica Požega-Boljare, preostalih 107 kilometara, koji koštaju više od milijardu i po evra", objasnio je on novinarima.

"Srbija je zemlja mirnih i poštenih ljudi"

Vučić nije hteo da komentariše pretnje opozicije nasiljem, te izjavu pevača Vlada Gergijeva da treba da pljušte šamarčine, kao nekada Komrakovu i Milanoviću. "Srbija je zemlja mirnih, poštenih i odgovornih ljudi, ništa se ne rešava nasiljem", rekao je Vučić. On je naglasio da će Srbija ostati stabilna i mirna.

"Razmišljamo o koncesionoj varijanti, ali mi je žao da dam koncesiju, ako smo već sve ostalo sami izgradili", rekao je Vučić i objasnio da bi, bez koncesije, mi sami naplaćivali korišćenje autoputa I zarađivali.

Inače, izgradnjom autoputa "podigli" bi se Požega, Sjenica, čitav moravički, ali i deo zlatiborskog i raškog okruga, smatra premijer.

On je ukazao da će autoput ići preko Zlatibora i Požege, kako bi se spajali sa Sarajevom.

"Danas već pričaju o tome, jer znaju da završamo puteve, a ranije nisu ni smeli da o tome sanjaju", kazao je premijer povodom planova da se ovaj putni pravac spoji sa Sarajevom.

DRŽAVA DAJE PARE AKO FAP GARANTUJE PROIZVODNJU

Vučić je rekao da će država uložiti u nabavku opreme za proizvodnju vojnog borbenog vozila "Miloš", za kojim ima potražnje, ukoliko FAP može da garantuje da će obezbediti proizvodnju.

Vučić je, na pitanje novinara o sudbini FAP, rekao da država ne može tek tako da daje novac građana, bez bilo kakvih garancija, ali i da država hoće da pomogne vrednim radnicima tog preduzeća.

Suštinski problem u FAP-u nije rešen, rekao je: "Tražili su nešto što ne možemo da prihvatimo, da damo ogroman novac, a da nemamo garancije. Ne može vlada da se igra novcem građana", objasnio je Vučić.

On je kazao da je država spremna da obezbedi opremu za liniju, ako budu u mogućonosti da izrade vozilo sa takozvanim nezavisnim vešanjem.

"Imamo 800 zahteva za takva vozila. Kažite koliko je novca potrebno, daćemo, hoćemo da Priboj živi", poručio je Vučić.

"Nije nam tamo neko ostavio "mercedes", "bmw", već čemer i tugu", naglasio je Vučić.

Komentari 76

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

petar

Putevi koji se grade kod nas nisu zadovoljavajuceg kvaliteta po standardima EU, nece biti prihvaceni za Koridore i EU nema nameru da ulaze u nase puteve barem do 2025. tj. isteka sadasnje plana.

Pravoslavni Hrišćanin-Fića

Znači daje svoje, ko li mu je dao Srbiju i ljude koji u njoj žive? Mislite o tome!!!

keja

Ti razmišljaj a ekonomisti neka ne razmišljaju...

special image