Ludilo u Makedoniji: I đake truju politikom! VIDEO

Autor:

Pošto su učenici gimnazije u Prilepu snimili direktora škole kako drži političke govore i poziva ih da idu na proteste koje organizuje Građanska inicijativa "Za zajedničku Makedoniju", grupa od oko 50 roditelja organizovala je protest.

0
A- A A+

Protest roditelja usledio je nakon što su neki učenici mobilnim telefonom snimili direktora Kirila Nikoloskog kako drži političke govore i poziva srednjoškolce da idu na proteste Građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju", te agituje protiv navodnog uvođenja dvojezičnosti, menjanja himne i zastave Makedonije i uvođena albanskih simbola.

Portal "Sakam da kažam" napominje da je Kiril Nikoloski istaknuti član prilepskog opštinskog komiteta vladajuće VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Nezadovoljni roditelji su pred Gimnazijom "Mirče Acev" u Prilepu zatražili da se njihova deca ne zloupotrebljavaju u političke ciljeve, ističući da su zabrinuti za bezbednost dece koja treba da budu na nastavi, a ne na protestima.

Roditelji su zatražili i da se njihovoj deci ne drže politički govori u školi i da se ne vode na proteste.

Kiril Nikoloski je juče potvrdio da je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama verodostojan i da je razgovarao sa učenicima, ali da ne misli da je zloupotrebio funkciju.

Rekao je da je razgovarao sa dvadesetak učenika koji nisu otišli na proteste Građanske incijative, nakon što je većina otišla.

Gruevski Zaevu: Ne daj Makedoniju Albancima

 Pogledajte snimak:

Izvor: Youtube

Postupak protiv direktora Gimnazije "Mirče Acev" otvorio je makedonski narodni pravobranilac Idžet Memeti.

"Narodni pravobranilac ispituje sve povrede zakona u postupku direktora Gimnazije. Nije isključena mogućnosti da pokrenemo zahtev za odgovornost ovog rukovodećeg lica. Zabrinuti smo ovim što se desilo i smatramo da treba da se vodi računa o kadru koji radi sa decom", rekao je zamenik narodnog pravobranioca Vaska Bajramovska-Mustafa.

Protesti u 20 gradova u Makedoniji

Kancelarija Narodnog pravobranioca Makedonije povela je i postupak protiv direktorke skopske gimnazije "Maršal Tito", jer je jedan roditelj prijavio da je 2. marta deci naredila da izađu u 15.00 pred školu, kako bi ih medij blizak vlasti snimio da navodno idu na proteste Građanske incijative "Za zajedničku Makedoniju".

Makedonija na ivici građanskog rata?

Sve vesti