Počinje proleće, slede divni dani

Autor:

Proleće stiže danas u 11 sati i 19 minuta, a u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen. Temperature ove nedelje - IZNAD proseka

5
A- A A+
novembar, lepo vreme, sunce, sunčano, vrućina, temperatura, proleće Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi 5 sati i 41 minut, a zalazi u 17 sati i 51 minut, što znači da će obdanica da traje 12 sati i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta.

Kako je navelo Astronomsko društvo "Ruđer Bošković", na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

U noći subota na nedelju, između 25. i 26. marta prelazi se na letnje računanje vremena.

Stiže nam proleće, evo i kad se pomera sat...

Uz početak proleća i prave prolećne temperature - u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplije, posle podne u većini mesta sa dužim intervalima sunčanog vremena.

Kako je saopštio Republički hidrometeorloški zavod, duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 5 do 10, najviša dnevna od 17 do 21 stepen.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplije, posle podne sa dužim periodima sunčanog vremena. Jutarnja temperatura oko 9, najvisa dnevna oko 20 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 27. marta, u većini dana biće pretežno sunčano i toplo sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Najviša temperatura biće 23 stepena.

Krajem perioda promenljivo i svežije mestimično sa kišom.

Tagovi:
Sve vesti