mondo.rs

Skijaška sezona na Kopu: REKORD!

Autor:

Skijaška sezona na Kopaoniku biće završena u nedelju, 9. aprila, posle tačno 130 dana. Oboren dnevni rekord - 16. februara bilo je više od 10.000 skijaša! Pročitajte šta će od sadržaja biti za Uskrs.

0
A- A A+
Kopaonik, skijanje, zima, planina, sneg Foto: MONDO/P. Vujić

Ovogodišnja skijaška sezona otvorena je 1. decembra. Od otvaranja skijališta ski centar je radio u kontinuitetu bez prekida.

Najviše skijaša zabeleženo je 16. februara, kada je na stazama skijalo više od 10.000 skijaša, čime je apsolutno oboren rekord posećenosti od osnivanja JP "Skijališta Srbije", saopšteno je iz tog preduzeća

Za 4 meseca rada prodato je vše od 190.000 ski karata, ostvareno je više od 5 miliona vožnji žičarom, kao i više od 450.000 skijaških dana.

Ove sezone broj skijaša je povećan za 20 odsto u odnosu na godinu pre. Ski centar Kopaonik je ove zime ostvario promet za 20 posto većni nego prethodne sezone.

Pogledajte fotografije:

Od novembra meseca, sistem za veštačko osnežavanje radio je 91 dan i za to vreme napravljeno je više od 980 hiljada kubnih metara snega, zahvaljući kome je sezona tekla nesmetano i bez prekida u radu. Najveća količina snega ove sezone zabeležena je 14. marta kada je visina snežnog pokrivača iznosila oko 65 centimetara.

"Ovogodišnja skijaška sezona na Kopaoniku će ostati zabeležena kao najuspešnija sezona po poslovnim rezultatima, broju prodatih ski karata i po broju skijaša. Odlični vremenski uslovi, neprekidan rad sistema za veštačko osnežavanje i odlična priprema staza doprinela je rekordnoj sezoni na ovoj planini", piše na sajtu "Skijališta Srbije".

Za vreme uskršnjih praznika, od 14. do 17. aprila, u ski centru Kopaonik će raditi adrenalinski sadržaji (bob na šinama i zip lajn), kao i žičara Pančićev vrh za panoramsku vožnju. Ukoliko uslovi budu dozvolili, jedna žičara i staza će raditi za skijanje.

Skijališta Srbije će za vreme praznika odobriti popust od 30 odsto na cenu karata za ove sadržaje.

Pročitajte i ovo:MONDO "tabao" na Kopu: Staza je kao žena...

Povezano

Sve vesti