Dosta zanimljivih događaja Vas očekuje ove godine. Bićete prilično aktivni. Merkur će, kao i obično biti tri puta retrogradan, pa će Vas malo usporiti. Saturn je izašao iz Strelca, pa nećete više imati grč da li nešto dobro radite ili ne. Opustićete se jer Jupiter pravi sekstil sa Vašim Suncem i biće Vam malo lakše. Konačno će se svaki trud isplatiti. Imaćete previše obaveza, ali uz pravu organizaciju ništa neće biti toliko teško. Držite se svojih ciljeva, ma koliko teško bilo da se fokusirate. Ne smete biti impulsivni ove godine, nego promišljeni. To je jedini način da budete na dobitku na kraju godine.

POSAO

Tokom godine će sve biti kako treba što se tiče novca. Imaćete samo manji zastoj, ali ako previše trošite od 6. 10. do 18. 11. pa pazite šta tada kupujete. Budite racionalni.

Prijatelji i rodbina mogu biti od pomoći da lakše dođete do novca.

Ako radite preko interneta, takođe će biti bolja situacija. Dajte svoj maksimum, ne opuštajte se. Od 22. 3. do 15. 3, od 25. 7. do 18. 8, kao i od 16. 11. do 6. 12. će biti lošiji period za posao, manje stagnacije su moguće.

Bitno je da budete posvećeni saradnji sa kolegama. Moguć je dobar dogovor sa ljudima koji nisu iz Vašeg mesta ili države.

Ako se bavite turizmom ili zabavom, umetnošću – ova godina će biti jako dobra za Vas. Moguće je čak i preseljenje zbog posla.

Posvetite se timskom radu što više.

LJUBAV

Ako ste u vezi, neki planovi koje imati sa partnerom će morati da se odlože zbog obaveza ili novca. Od aprila do septembra ne treba ništa započinjati. Bitno je da imate strpljenja.

Bitno je da poradite na komunikaciji sa partnerom, ako ste zauzeti, da više putujete, da ne ostavljate ništa nejasno.

Strasti će biti jako bitne, pa ako ne funkcionišete dobro zajedno, onda može doći do većih problema, možda čak i do raskida.

Ako ste slobodni, imajte u vidu da se može vratiti neka osoba iz prošlosti, ali da to možda nije dobro za Vas. Svakako, postavite neke uslove i ultimatum.

Poštujte sebe, ne pristajte na nešto što Vam ne odgovara.

Na putovanju ili preko prijatelja možete upoznati neku zanimljivu osobu. Budite otvoreni za nova poznanstva. Ove godine će Vam čak odgovarati i neka avantura, samo Vam je bitno da Vas niko ne opterećuje.

ZDRAVLJE

Bićete prilično napeti od polovine maja do polovine novembra. Tada bi trebalo da povedete više računa o svom zdravlju. Nađite više vremena za odmor.

Nećete imati dovoljno energije za sve što treba da uradite, pa je potrebno da se bolje organizujete da ne biste bili pod stresom.

Ove godine nervoza može biti problem, ali provedite više vremena u prirodi i sve će biti mnogo bolje.

MONDO VAM ŽELI SREĆNU 2018!

Za još saveta u vezi sa astrologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte, uporednog horoskopa... posetite sajt Astrolog Jovana Vilimonović.