Ovan

Ovan je znak koji simbolizuje hrabrost i samopouzdanje. On je vođa. Ono što možda niste znali o ovom znaku je da retko koji pripadnik nema ožiljak na licu. Oni uglavnom svuda žure, bave se sportom, pa otuda povreda. Moguće da su imali i neku nezgodu u saobraćaju ili nešto slično.

Bik

Bik je uglavnom simbol za praktičnost i odgovornost. On je zemljani znak i voli da sve drži pod kontrolom. Da li ste znali da je Bik zadužen za novac u horoskopu? Da, da, on vlada novcem, tačnije njegova planeta Venera. Uvek zna kako da lako dođe do zarade. Tu nije pasivan i vrlo se lako organizuje za sve što se tiče te sfere. Uživa u sakupljanju materijalnog, a uvek ima štednju. Teško mu je da se odupre uživanjima, pa na to treba da pripazi.

Blizanci 

Blizanci se lako prilagođavaju, brzo uče i razmenjuju ideje sa drugima. Neko će reći da su površni i nepouzdani. Ali da li ste znali da najviše pisaca ima među Blizancima? Oni znaju kako da razviju ideju, vešti su sa rečima, pa ovo ne iznenađuje.

Rak

Rakovi su lojalni, veoma emotivni i promenljivog raspoloženja. Mi lako možemo prepoznati ko je Rak, po ponašanju, naročito kad je loše vreme, pošto su meteoropate. Da li ste znali da Rakovi uglavnom imaju ‘baby face’, mladoliko okruglo lice. Oni jako sporo stare i to je njihova prednost u odnosu na ostale. 

Lav

Lavovi su kreativni i strastveni, ali to već svako zna. Ono što je bitno za Lavove je da treba da iskoriste kao prednost svoju kreativnost i želju da budu u centru pažnje. Oni treba da budu profesori, marketing menadžeri, da rade u sferi PR-a, da budu voditelji, glumci... To im je lako i tu će najbolje napredovati.

Devica

Device su vredne, analitične i praktične. Ono što je zanimljivo, a možda niste znali, je da Device, pored svoje vrednoće, najbolje i uče, upijaju znanje. Ništa ih neće sprečiti da završe sa sjajnim uspehom školu, fakultet i sve kurseve koji im padnu na pamet. Treba da se posvete podučavanju drugih, jer ce i u tome biti briljantni.

Vaga

Vaga je znak koji najbolje sarađuje sa drugima, pravi lako kompromise i izbegava rasprave. Ona je simbol pravde i prava. Zvuči idealno, zar ne? A da li ste znali da je Vaga i znak koji je vezan za lepotu. Njome, kao i Bikom, vlada Venera. S tim što je Venera ovde u vazdušnom znaku i odnosi se na izgled, lepotu, umetnost.

Škorpija

Najstrastveniji od svih znakova je Škorpija. One se posvećuju svakom segmentu života potpuno, bilo da su to odnosi, hobiji, poslovi. Ono što je upečatljivo za ovaj znak je da mogu da izgledaju mračno i nekako opasno, a opet zavodljivo u isto vreme. Ako je bilo ko u Vašem okruženju Škorpija, pazite šta ćete reći, da ne biste razljutili tu osobu. Zlopamtilo je, jer ne voli da joj se loše stvari dešavaju više puta i vrlo je oprezna što se tče kontakata.

Strelac

Što se tiče Strelčeva, oni uvek kasne i uvek rade više stvari u isto vreme. To nikako nije dobro. Ne znaju da se organizuju. Jupiter vlada njihovim znakom pa su i megalomani. Činjenica, koja sve raduje, je da su Strelčevi uvek optimistični i da se nikad neće naljutiti kada im kažete gde greše na primer. Znaju da procene kad nisu u pravu i poštuju tuđe mišljenje. Da bi bolje bilo šta radili, samo im treba dobra motivacija.

Jarac

Odgovornost i disciplina su pojmovi rezervisani za ovaj znak. Ono što niste znali o Jarčevima je da oni sporo stare, kao i Rakovi. Štaviše, neki sa godinama dobijaju sjajan šarm i lepše izgledaju. Prihvataju svoje telo i lice i retko kad se može reći koliko tačno imaju godina, jer vode računa o sebi. Sa godinama im sve kreće na bolje.

Vodolija

Rođeni u znaku Vodolije su uglavnom nezavisni. Vole svoju slobodu više nego sve na svetu. Ali da li ste znali da su oni jedan od znakova kojima je stalno potrebno društvo, jer iako su individualci, oni vole da neko potvrdi njihovo mišljenje, da ih potapše po ramenu i da im kaže da su u pravu. Nisu dobar autoritet, više vole da su deo grupe.

Ribe

Ribe su kreativne i uglavnom su jako uspešne u umetnosti. Ali ono što se ne zna o njima je da lako mogu da skliznu u poroke i da treba da paze da se ne preforsiraju sa obavezama. Njih realnost može da uplaši i sabotira, da ne mogu da podnesu stres i pritisak. Ove osetljive duše zato ne treba previše da rade i mogli bi pažljivije da biraju svoj životni put. Način opuštanja može biti i gledanje fiilmova i slušanje muzike.

Za još saveta u vezi sa astrologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte, uporednog horoskopa... posetite sajt Astrolog Jovana Vilimonović.