Astrologija

ŽENSKI ZNACI VOLE DA SE SVAĐAJU, MUŠKI SU ENERGIČNI I VATRENI: Proverite kakav je vaš horoskopski znak

Autor Jovana Vilimonović

Proverite da li je vaš horoskopski znak muški ili ženski i šta to uopšte znači!

Izvor: YouTube/screenshot/Movieclips

Znaci se dele na muške i ženske znakove, i to tako što su neparni muški, a parni ženski. Dakle, prvi je Ovan, muški znak, drugi je Bik, on je ženski znak i tako redom do poslednjeg znaka Ribe, koji je dvanaesti i ženski znak.

Pročitajte detaljno koji znaci su muški, koji ženski i šta to znači.

Muški znaci su Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija.

Ovan je prvi, predvodnik, njime i počinje Zodijak, što jeste patrijarhalno, ali s obzirom na celu istoriju astrologije, to i nije čudno. Vođa, vatreni znak, koji je uvek ispred svih i kad treba i kad ne treba.

Blizanci su isto muški znak. Mnogi ljudi se čude jer ne znamo u realnom životu kog su pola, mogu biti oba, ali oni su vazdužni muški znak i tako ih posmatramo, kao dva dečaka.

Lav je, vrlo logično, muški znak. Njime vlada Sunce i on je vladar svega, dominantan, ego je ovde jak, ali je prirodno kralj i glavni u svemu, ima mušku energiju.

Vaga u suštini vazdušni znak, muški znak koji balansira. Vaga je simbol pravde i mora da bude neutralna, hladna ili kao kantar koji meri voće. Nema emocija.

Strelac je pola čovek pola konj. Njime vlada Jupiter, a on je sve sem ženski znak. Dinamičan, vatren, lako se uklapa, nije kućni tip, što je sve suprotno od ženskih znakova.

Vodolija je onaj vodonoša koii "sipa kišu". On je negde predstavljen kao žena, ali to nikako nije tačno, uvek je muškarac, a tim znakom vlada Saturn.

Ženski znaci su: Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac, Ribe.

Bik je ženski zemljani plodni znak i on se vezuje za plodnost, za davanje plodova, za finansije i ljubav. Venera je vladar.

Rak je ženski znak, pa čak i njegov simbol ima izgled kao jajnici ili materice, ne samo kao klešta raka. Rak je majka, žena, kuća, dom. Vodeni je znak, što znači da je plodan, iz vode se nešto rađa.

Devica iliti nekad Deva je ženski znak, zemljani i sibolizuje žito, ženu, berbu. Ona je plodni znak, jer iz zemlje raste sve.

Škorpija je vodeni ženski znak, iako njome vlada Mars, pa ima tu neku strukturu sličnu muškarcima, može dosta da se svađa, ali je to više način odbrane. Nije Škorpion, nego Škorpija, tako je ispravnije.

Jarac je ženski znak, jer je nekad imao veze i sa vodom, ne samo sa zemljom, kao što većina danas povezuje. Zemljani je znak. Nekad se u mitovima predstavljao kao jarac sa repom sirene, pa je to danas promenjeno. Jarac ili Koza, svejedno je, ime i ovde ništa ne znači za zaključak o polu.

Ribe su jato. Ono je uvek plodno i rađa se stalno. Jupiter je vladar, ali je vodeni i ženski znak, koji je romantičan, sav u osećajima, kao i svi vodeni znaci.

Za još saveta u vezi sa astrologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte, uporednog horoskopa... posetite sajt Astrolog Jovana Vilimonović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi