Astrologija

DOBRE I LOŠE STRANE SVAKOG ZNAKA PO KINESKOM HOROSKOPU: Nepogrešivo otkriva i ono najskrivenije u nama!

Autor Nataša Petrović

Saznajte koje su vam vrline, a koje mane po kineskom horoskopu!

Ukoliko niste sigurni koji ste znak u kineskom horoskopu, pronađite svoju godinu rođenja ispod i vidite kojem znaku pripada.

Pacov: 2008, 1996, 1984, 1972, 1960.

Bivo: 2009, 1997, 1985, 1973, 1961.

Tigar: 2010, 1998, 1986, 1974, 1962.

Zec: 2011, 1999, 1987, 1975, 1963.

Zmaj: 2012, 2000, 1988, 1976, 1964.

Zmija: 2013, 2001, 1989, 1977, 1965.

Konj: 2014, 2002, 1990, 1978, 1966.

Koza: 2015, 2003, 1991, 1979, 1967.

Majmun: 2016, 2004, 1992, 1980, 1968.

Petao: 2017, 2005, 1993, 1981, 1969.

Pas: 2018, 2006, 1994, 1982, 1970.

Svinja: 2019, 2007, 1995, 1983, 1971.

A sada saznajte koje su dobre i loše strane svakog od ovih znakova.

Pacov

Prvi znak kineskog horoskopa voli avanture, veoma je šarmantan i kreativan, a ima i izuzetne sposobnosti snalaženja i preživljavanja u različitim situacijama. Volite sve da analizirate i veoma ste inteligentni, a zbog toga što ste uvek na oprezu drugima ponekad delujete nervozno. Strastveni ste i živite za trenutke, a u društvu ste omiljeni zato što ste spontani.

Vaše mane su to što stalno brinete i umete da budete vrlo temperamentni i ponekad tajnoviti, ako će to vama doneti neku korist.
Ponekad vam je vrlo teško udovoljiti jer imate visoke standarde, ali i trenutke kada dopustite da sve vaše nesigurnosti izađu na videlo. Tada umete da budete neiskreni, da se samosažaljevate i izolujete od drugih.

Bivo

Ono što odlikuje ovaj znak su snaga i upornost. Takođe, vi ste pametni, odgovorni, vrlo stabilni i posvećeni stvarima do kojih vam je stalo. Idete svojim putem bez obzira na sve ostalo, a zbog toga što ne odustajete od vrednosti u koje verujete drugi vas ponekad smatraju konzervativnim. Strpljivi ste i uporni, a drugi vam neretko zavide zbog toga što uspevate da prevaziđete sve poteškoće i izazove. Takođe, vole vas jer umete i njima da date dobre i praktične savete, ali i zbog toga što uvek stajete na stranu slabijih.

Ipak, i vi imate svoje loše strane, a to je što ste ponekad užasno temperamentni, i kada vam nešto nije po volji, nema šanse da vas neko odobrovolji. Ne podnosite da vam neko kontrira i tada umete ozbiljno da se naljutite, a ponekad umete da budete i posesivni i ljubomorni.

Tigar

Vi ste vrlo moćni, hrabri, stalno tražite nove izazove, neustrašivi ste i nezavisni. Imate veoma jak karakter, ne dozvoljavate da vas drugi stavljaju u bilo kakav kalup, brutalno ste iskreni, što ljudima nije baš uvek po volji jer kažete i nešto što ne bi želeli da čuju. Veoma ste brižni prema ljudima do kojih vam je stalo, entuzijastični ste i strastveni i zaštitnički ste nastrojeni prema bliskim ljudima. Volite da se družite i idete na žurke, zbog čega ste uvek okruženi ljudima.

Vaša mana je to što ste ponekad vrlo nedisciplovani, buntovni i nekad uradite neke stvari bez razmišljanja, a posledice mogu da budu ozbiljne. Povremeno se kod vas mogu ispoljiti zavist i loša narav, nadmenost.

Zec

Prednosti Zeca su to što ume veoma dobro da proceni svaku situaciju i vrlo je kreativan. Potrebna mu je sloboda, ne voli haos i nikako ne voli da ga neko ograničava u bilo kom smislu. Retko slušate tuđe savete, posebno kada ih niste tražili. Verujete svojoj intuiciji i to vas neretko izvuče iz neke situacije. Drugi vas vole zato što ste ljubazni i svima pomažete, imate izražen osećaj za pravdu i vrlo ste osećajni prema drugima.

Kao i svi, i vi imate mane. Ponekad ste vrlo tajnoviti, lako se uvredite, ne volite baš da preuzimate odgovornost za svoja dela i ponekad ste previše egoistični.

Zmaj

Osobe rođene u znaku Zmaja su poprilično misteriozne, ali je reč o znaku koji ima najveću moć, odnosno najveći uticaj na druge. Volite da uvek budete preokupirani nečim, rođeni ste vođa i imate sposobnost da preskočite sve prepreke da biste stigli do svog cilja. Pozitivni ste, potrebno vam je da imate svoj prostor i ne volite da neko narušava vaš mir.

Vaše loše osobine su to što ste ponekad preterano temperamentni, egoistični, a umete i da vrlo lako osudite druge za njihova dela. Takođe, ponekad umete da budete samodestruktivni, zbog čega je važno da naučite da izbacite lošu energiju.

Zmija

Reči koje vas najbolje opisuju su strpljenje, pasivna-agresija i konzervativnost.

Šarmantni ste i misteriozni jer upravo takvi želite da budete. Volite da stvari radite onako kako ste navikli, bez nekih izmena, a takođe volite i da o svemu dobro promislite, umesto da usvajate tuđe stavove. Imate izraženu intuiciju i ne volite ljudima koje ne poznajete dobro da otrivate previše o sebi.

Vaše mane su to što ponekad umete da budete ljubomorni i posesivni, neiskreni, tvrdoglavi, a ako vas neko "nagazi", i osvetoljubivi. U određenim situacijama ste sebični i ono što je loše po vas je to što volite da odlažete stvari.

Kliknite na strelicu da nastavite čitanje 

Konj

Osobe rođene u znaku Konja su prirodne vođe, koje svakom novom izazovu prilaze vrlo optimistično. U većini stvari koje radite u životu ste vrlo uspešni, druželjubivi ste i uglavnom ste u centru pažnje. Kreativni ste i volite umetnost, pravdu ni najmanje ne tolerišete. Intelignetni ste i nezavisni, prijateljski nastrojeni prema drugima.

Vaše loše strane su to što ponekad umete da budete iznenađujuće sebični i skloni ste tome da mislite da sve na svetu pripada samo vama. U svojim "najmračnijim" trenucima ste neviđeno egoistični i ponekad agresivni.

Koza

Za osobe rođene u znaku Koze je karakteristično to što vole da se oslanjaju na druge i konflikte izbegavaju po svaku cenu. Mrzite kada treba da "birate strane", posebno ako se radi o vašim prijateljima. Ono što je možda jedna od vaših najvećih vrlina je što imate prirodan dar da razumete druge u svakoj situaciji, vrlo ste saosećajni, ljubazni i brižni. Uglavnom radite više stvari istovremeno i u tome se sjajno snalazite, ne volite rokove i rasporede, vrlo ste kreativni.

Kada vam dođe "žuta minuta" umete da budete krajnje neodgovorni i da reagujete impulsivno, tada donosite vrlo loše odluke. Ponekad volite da odlažete stvari, da se oslanjate na to da će drugi nešto završiti umesto vas, a kada nešto ne ispadne kako ste želeli, žalićete se na to do krajnjih granica.

Majmun

Vi ste osoba koja voli da je uvek u pokretu, a ono što najviše mrzite je dosada. Uživate u aktivnostima koje vam predstavljaju mentalnu stimulaciju, pametni ste i inovativni, vrlo dobro radite i više stvari istovremeno, a ponekad ste čak i hiperaktivni. Volite da učite, pamtite neverovatno dobro. Šarmantni ste, a vaša radoznalost vas često povede u nove avanture. U društvu ste popularni, vrlo ste optimistični, ali imate, naravno, i periode kada niste tako sjajno raspoloženi.

Kada niste dobro raspoloženi, umete da iskažete nepoverenje prema drugima, da delujete vrlo arogantno i sumnjičavo prema svima. Ako dopustite da to prevlada nad vama, može vas koštati prijateljstava.

Petao

Osobe rođene u znaku Petla su vrlo optimistične, raduju se budućnosti i uživaju u plodovima svog rada. Hrabri ste, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Jako ste vredni, a ponekad i vrlo kritični. Ljubazni st eprema drugima, mrzite licemere i lažove, zato uvek govorite ono što mislite, bez obzira na svet.

Ono što se može izdvojiti kao vaša mana je to što ponekad umete da budete sarkastični, što drugi doživljavaju kao grubost sa vaše strane. Kada niste dobro raspoloženi i ne ide vam sve kako želite, jako ste kritični i opsednuti time kako izgledate i kako se osećate. Drugim rečima, u nekim situacijama ste krajnje egocentrični.

Pas

Očekivano, osobe rođene u znaku Psa su vrlo odane ljudima koje vole i do kojih im je stalo, a prema neprijateljima su nemilosrdni. Generalno vam je stalo do drugih ljudi, verujete u pravdu, jednakost, ali ako vas neko povredi, verujete da imate pravo da uzvratite. Sjajan ste prijatelj i uglavnom vaša prijateljstva traju dugo. Vaša spontanost i opuštenost privlače ljude kao magnet, znaju da mogu da se oslone na vas. Niste materijalista i imate vrlo čvrst stav o tome šta je ispravno, a šta nije.

Vaše mane su to što ste ponekad tajnoviti, uzrujani, "paranoični". U nekim odnosima umete da postanete posesivni, što vas vodi do nezdravih i disfunkcionalnih odnosa. Kada niste dobro raspoloženi, vaš pesimizam je vrlo izražen i postajete anksiozni.

Svinja

Jedna od vaših najlepših osobina je to što druge ljude prihvatate baš takve kakvi jesu, bez obzira na to šta su uradili. Puštate da se stvari odvijaju same, svesni da na neke događaje ne možete da utičete. Vrlo ste inteligentni i uživate u intelektualnim razgovorima sa pametnim ljudima. Imate neobičan smisao za humor koji ne razumeju vaš svi, ali oko sebe imate nekoliko pravih prijatelja, za ceo život, koji vas vrlo dobro razumeju.

Mana vam je to što ponekad izbegavate da donesete odluku i za to koristite svakakve izgovore. Kada "upadnete" u loše raspoloženje, umete da delujete potpuno poraženo i tada vam fali motivacije.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi