Astrologija

OVAKVE KUĆE DONOSE NESREĆU, A JEDNU STVAR NIKAKO NE TREBA DA DRŽITE U DOMU: Evo kako da privučete sreću i blagostanje

Autor Jovana Vilimonović

Evo kako treba da uredite prema indijskoj Vastu filozofiji da privučete sreću i blagostanje!

Vastu je drevna indijska veština uređenja prostora. Vastu znači na sanskritu priroda i okruženje, tako da je prema ovim pravilima važno da enterijer bude uređen u skladu sa spoljašnjim okruženjem.

Prostor je za Vastu živo biće i zove se Vastu Puruša. Glava mu je na severoistoku, a noge na jugozapadu.

Prema načelima Vastu uređenja, kada kupujete kuću, bilo bi dobro da bude okrenuta u osnovna četiri pravca, a to su sever, jug, istok ili zapad. Takve kuće se smatraju stabilnijim.

Ako je imanje tj. dvorište nepravilnog oblika bolje je da se bira neko drugo, ako je moguće. Ako ima nagib, treba da se naginje ka severu ili jugu.

Kada se pravi kuća, treba da ima sa svih strana prozore ili vrata. Bolje je da viši i veći otvori budu na jugu i zapadu, a niži i manji na istoku i severu.

Ako se pravi više od jednog sprata, drugi sprat ne treba da bude viši od prizemlja ili prethodnog sprata. Takođe, ako kuća ima više spratova, prizemlje ne treba koristi kao "skladište".

Ulaz u kuću treba da bude okrenut ka severoistoku, istoku ili severu, kako bi se privuklo blagostanje.

Ukoliko u kući postoji soba "viška", koja se ne koristi, bilo bi dobro da se nalazi na severoistoku ili severozapadu.

U centru kuće ne treba da bude neka greda, lift, stepenište ili bilo šta što bi moglo da blokira dobru energiju. Širina vrata treba da bude jednaka polovini visine vrata.

Slike rata, nasilja ili bilo šta što ima neku negativnu konotaciju, ne treba da bude u kući.

Prema Vastu načelima, dnevna soba treba da bude na istoku, severu ili severoistoku, a spavaća treba da bude na jugozapadu, jugu ili zapadu. Kuhinja treba da bude okrenuta ka jugoistoku, severozapadu ili istoku.

Radna soba treba da gleda na istok ili sever, a boje koje su preporuka za ovu prostoriju su žuta, bela ili roze – ove boje podstiču pamćenje i koncentraciju.

Postoje i određene stvari koje prema Vastu filozofiji treba izbegavati, a jedna od njih je i kuća na T raskrsnici, blizu groblja, bolnice ili zatvora. Takođe, nije dobro da je u dvorištu postoji drvo koje je veće od kuće.

Kada je reč o rasporedu prostorija, trebalo bi izbegavati da u centru kuće ili stana budu kuhinja ili toalet.

I najbitnije, nije dobro kupovati kuću koja je otišla na "doboš" ili je neko prodaje hitno.

Ovi saveti mogu da vam budu od pomoći, pa čak iako ih sve ne primenite. Bitno je da se osećate dobro u svom prostoru po kom god principu da ga uredite.

Za još saveta u vezi sa astrologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte, uporednog horoskopa... posetite sajt Astrolog Jovana Vilimonović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.