Astrologija

SENKA RETROGRADNOG MERKURA PRAVI HAOS DO 7. JULA: Ljubav i posao okreću se naglavačke, evo na šta će najviše uticati!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Retrogradni Merkur je prošao, ali njegova senka ostaje! Horoskop otkriva koja polja će to najviše osetiti i kako da se zaštitite!

Izvor: YouTube/Netflix

Odahnuli ste što se završio retrogradni Merkur? Nismo još "bezbedni", upozoravaju astrolozi!

Iako se zvanično završio 22. juna, retrogradni Merkur ostaje u periodu senke sve do 7. jula i astrolozi kažu da to može biti još gore nego njegov retrogradni period!

Senka retrogradnog Merkura počinje par nedelja pre njegovog dolaska, ali i traje nekoliko nedelja nakon što se završi, što znači da ćemo do 7. jula osećati određene posledice.

Šta se zapravo dešava tokom ovog perioda na nebu? Direktni Merkur mora da nadoknadi razdaljinu preko koje se povukao, i kao da ide unazad istim koracima. Ovo vam je verovatno poznato, jer se slično događa s Mesecom - efekti punog Meseca osećaju se i nekoliko dana pre, i nekoliko dana posle.

"Zamislite da je pored vas na ulici prošao stari, neispravni autobus. On je već prošao, ali i dalje čujete zvuk i osećate izduvne gasove", slikovito su objasnile astrološkinje Tali i Ofajra Edut.

Merkur vlada komunikacijom, putovanjima i tehnologijom, odnosno našim sposobnostima da se u tim sferama snalazimo. Nema opuštanja dok traje njegova senka.

Sve do 7. jula, moguće je da ćete se osećati kao da ne umete da "sastavite" rečenicu, važne mejlove ćete slati pogrešnim osobama, teško će vam biti da donosite odluke i čak ćete kasniti sa ispunjavanjem obećanja.

"Najbolji savet je da budete oprezni. Nemojte da se opustite samo zato što je retrogradni Merkur prošao, jer njegove posledice traju još do 7. jula. O svemu dobro razmislite i budite pažljivi, jer će žurba i zaletanje 'glavom kroz zid' moći skupo da vas koštaju", navode astrolozi.

Pročitajte i detaljni kineski horoskop za jul!

(MONDO)

Tagovi