Astrologija

KINESKA NOVA GODINA POČINJE DANAS I BIĆE U ZNAKU ZECA! Na ovim poljima nam donosi NAPREDAK i BLAGOSTANJE, a LJUBAV cveta

Autor Teodora Boškovski

Danas je počela kineska Nova godina, a evo šta nam ona donosi!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Danas se obeležava početak kineske nove godine, a koja će da traje sve do 9. februara 2024. Nova lunarna godina u Kini naziva se i ’’Praznik proleća’’, koji mnoge porodice dočekuju sa radošću.

Kako je svaka godina, kada je reč o Kineskoj astrologiji, rezervisana za neku životinju (prethodne je to bio tigar), ova će biti u znaku vodenog zeca koji predstavlja simbol dugovečnsoti, mira i prosperiteta. Takođe, veruje se da će godina Zeca da bude povoljnija i bolja od prethodne, kada je reč o novcu, karijeri i bogatstvu.

Pošto su Zečevi takođe veoma društveni, ovo je idealna godina za udruživanje sa drugim ljudima za bolju zaradu, a dugoročne i stabilne karijere su ove godine znatno povoljnije. Kada je reč o ljubavi, jedna od osobina Vodenog zeca jeste da je on veoma koketan. Zato kineska Nova godina donosi dosta romantike i pronalaženje novih ljubavi. Takođe, zbog svoje prirode, moguća su i neverstva, na šta bi trebalo da obratite više pažnje

U Kini proslava traje 15 dana, a obeležava se uz dosta priotehničkih sredstatava, vatrometa i petardi jer se veruje da se na taj način tera zlo Takođe, kineska Nova godina biće u znaku crvene boje, koja simbolizuje vrlinu, iskrenost, a slično kao i kod nas, tera zle sile i duhove.

Osobe rođene u znaku Zeca (1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011) smatraju se da su nežne, tihe, elegantne, budne, brze, vešte, ljubazne, strpljive, veoma odgovorne i verne ljude.

(MONDO)