Saobraćajni fakultet Beogradskog univerziteta i kompanija Siemens Mobility, uz podršku Grada Beograda,potpisali su juče sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, koji će iznedriti projekat koji bi trebalo da novim sistemom preokrene sabraćaj će biti uveden novi sistem kojim će biti omogućeno da se u gradu živi bolje.

Iz statičkog režima sa fiksnim intervalima, na kojima sada počiva saobraćaj u Beogradu, za dve gdoine bi moglo da počne da se prelazi na sistem koji koristi mnogo više saobraćajnih parametara, smanjuje gužvu i zagađenje i štedi električnu energiju, najavljeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Kako je istakao dekan Bojović, može se reći da je ovaj sistem, koji koristi digitalne alate, "green-smart-sustainable" (ekološki-pametan-održiv), a ovom saradnjom će mladi inženjeri dobiti pristup savremenim tehnologijama, novim načinima rešavanja problema, kako bi mogli da usvoje nov način razmišljanja i alate.

Saobraćajni univerzitet u Beogradu, koji ove godine obeležava 70 godina postojanja, do sada je završilo 10.000 studenata kojima je omogućeno da se tokom studiranja upoznaju sa inovativnim tehnologijama kroz saradnju sa privredom i projektima iz oblasti za koje su se opredelili.

Siemens Mobility je svetski lider na tržištu inovativnih tehnologija u domenu železničkog saobraćaja i infrastrukture, kao i inteligentnih transportnih sistema.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.