Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag. Policija, uključujući i ronioce Žandarmerije, već osmi dan pretražuje Savu, Dunav i okolinu, ali i dalje nema naznaka o tome gde se mladić nalazi. Njegov otac Nenad Periš je došao u Beograd prvom prilikom i kako je prethodno izjavio, nema nameru da ode dok ne pronađe svog sina.

U najnovijem potresnom obraćanju iz Beograda za hrvatske medije, Periš je pričao nestanku svog sina i zahvalio se svima. Međutim, kada je voditeljka već krenula da odjavljuje uključenje, Nenad Periš ju je zamolio da se još jednom obrati. I dok je većina očekivala da kaže još nešto u vezi sa nestankom Mateja, on je iznenadio celu Srbiju svojim dirljivim rečima:

"Kratko, da svim ljudima u Beogradu i Srbiji i stvarno svima, želeo bih da čestitam Badnji dan i Božić, da ga sa svojim porodicama provedu u miru i zadovoljstvu", rekao je on.

Komentari na Tviteru su se usijali, a sve je dirnula njegova poruka pravoslavnim Srbima u momentu kada proživljava lični užas nestanka sina: "Dobri i predobri čoveče!", "Tuga", "Dođe mi da plačem svaki put kada vidim ovog pretužnog čoveka", "Ljudina!", "Ovaj čovek je predivan, jako mi je žao, saosećam sa porodicom", samo su neki od mnogobrojnih komentara.

Podsetimo, potraga za Matejem Perišom (27) iz Splita ušla je u osmi dan, a građani Splita polako gube nadu da će njihov mladi sugrađanin, koji je pre osam dana nestao u Beogradu, biti pronađen živ. Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu.

On je sa prijateljima bio u klubu "Magacin", bivšem klubu "Gotik", a oko 2.30 časova je otišao do toaleta. To je bio poslednji put da su ga drugovi videli, a kasnije su osvanuli snimci na kojima se navodno Matej vidi kako više od sat vremena trči ulicama Beograda. Međutim, još uvek nije poznato šta se sa njim dogodilo, a mnoga pitanja su i dalje bez odgovora.

Kurir/Ana Paunković potraga za matejom rečna policija ronioci

(Mondo)