U restoranu Red Queen održavaju se Dani francuske kuhinje, a večeru je juče pripremao ekskluzivni gost, kuvar nad kuvarima, šef Mišelinove kuhinje: Kristijan Tetedoa.
Šta očekivati od čoveka koji je bio lični kuvar Predsednika Francuske, koji je pobrojao mnoge titule poput Najboljeg restoratera, učitelja svih kuvara, Predsednika Mišelinovih kuvara u Francuskoj, dobitnika Mišelinove zvezdice? Samo i isključivo najbolje.
Posetioci Red Queen-a su imali prilike da se uvere u njegovo gastronomsko umeće: uživali su u specifičnom meniju, koji je donekle približan ukusima na koje smo navikli u Srbiji, ali takođe sa primesom “nečeg posebnog” što nije očekivano za naše područje: puževa čorba, eksalop od patke, arlet desert samo su neke od čarolija koje su gosti mogli da probaju.
Kristijan ne krije zadovoljstvo što je gost Beograda i Beograda na vodi: “Beograd je na mene ostavio lep utisak, a zadovoljstvo takođe potkrepljuje činjenica da je sve fantastično organizovano i profesionalizam u kuhinji je na visokom nivou”.
Za mogućnost da iskusimo i uživamo u majstorstvu ovog vrhunskog kuvara, zaslužno je Udruženje “Ja volim Francusku”, koje je u saradnji sa kompanijom Air France i restoranom Red Queen organizovalo manifestaciju “Dani francuske kuhinje sa zvezdicama”, čiji je Kristijan Tetedoa ekskluzivni gost.