M. N. koja već tri godine radi u jednoj beogradskoj pekari tvrdi za "Zaštitnik potrošača" da su svi koji tokom posta pojedu nešto u njenom objektu prevareni. Iako ne sme da se predstavi, da ne bi izgubila posao, kaže da je konačno morala da otvori dušu.

"Stidim se što sam i ja deo takve prevare u kojoj proizvode koji nisu posni prodajemo kao posne, ali šta da radim, od ovog posla prehranjujem decu, a gazda je sve samo nije bolećiv. Najviše mi je krivo što uz malo truda uopšte ne bi moralo da bude ovako", započinje priču M. N.

Prema njenim rečima, od proizvoda koji su navodno posni, mušterijama nude žu-žu, pogačice, kifle, prazan burek, dve, tri vrste pita...

"Od svega zaista su posne samo kifle, mada i njih ne pečemo u nekim posebnim plehovima, ali ajde da kažem da su one u redu. Što se tiče žu-žua i pogačica, njih premazujemo jajima. Istina, sasvim malo, samo da dobiju sjaj, međutim, jasno je da tu od posnog nema ni p. Burek i pite sečemo istim noževima kao i mrsne stvari, mešamo ih u tepsijama, često slažemo jedne preko drugih. Ipak, kad neko pita, sve je to posno, tako je naredio gazda", dodaje ona.

Na pitanje da li je nekad pomislila da se pobuni, rekla je da se više puta "ugrizla za jezik".

"Jesam, verujte mi, sto puta. I svaki put sam se ugrizla za jezik. Jedva sam našla ovaj posao, šta bih radila da ostanem na ulici ne smem ni da mislim? Ne znam kako je u drugim radnjama, ali poručila bih svima koji hoće stvarno da poste da zaobilaze pekare u širokom luku", zaključila je M.N.

(MONDO)