Prizor u centru Beograda, u Bulevaru kralja Aleksandra 126, šokira veliki broj prolaznika jer se na terasama stana u zgradi nalazi nagomilano smeće. Kako nam je ispričala stanarka, reč je o revoltu muža i žene jer stanari zgrade godinama unazad imaju problem zbog pekare "Skroz dobra pekara". 

Kako je stanarka ispričala za MONDO, stanari zgrade ne mogu normalno da žive od buke iz pekare, kao i zbog mirisa i dima koji izlazi iz prostorija lokala u kome se nalazi. Navela je i da fasada propada zbog dima. Takođe je ispričala i da kamioni koji dovoze robu prave buku, najčešće oko tri sata ujutru. Istakla je i da klime koje služe za grejanje prave problem jer su mnogo bučne i da ih ima pet. 

Prema njenim rečima, smeće, koje se nalazi na terasama stana, rezultat je lošeg odnosa između stanara i zaposlenih u pekari. "Komšija, koji je nagomilao smeće u zgradi, uradio je to zbog pekare. Na taj način iskazuje revolt. Međutim, ne shvata ili ne želi da shvati da su stanari zgrade sad u dvostrukom problemu", kazala je naša sagovornica. 

Iz pekare "Skroz dobra pekara" za naš portal su rekli da sa stanarima imaju odličan odnos. "Nemamo saznanja da postoji žalba stanara niti su primedbe u pisanom obliku stigle na našu adresu. Konkretno sa stanarima zgrade imamo odličnu saradnju i učestvovali smo u akcijama saniranja problema u zgradi koja su nastala zbog starosti same građevine, a takođe smo na svaki njihov zahtev pozitivno odgovarali", naveo je naš sagovornik Žarko Stanojlović. 

Mondo Đubre

Dodao je i da su iz pekare preuzimali razne akcije na inicijativu stanara kao što su čišćenje podrumskih prostorija, saniranje zajedničkih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, postavljanje video-nadzora za potrebe stanara. "Na pojedinačne incidente smo uvek reagovali kako se isti ne bi ponavljali pa smo za taj objekat utvrdili i poseban kućni red. Što se tiče buke i mirisa tu su preduzete sve mere kako stanari ne bi trpeli posledice našeg rada pa smo prilikom poslednjeg renoviranja lokala uradili dodatnu zvučnu izolaciju, a svi mirisi iz pekare se prikupljaju haubama i sprovode se do elektrostatičkih i ugljenih filtera tako da taj problem ne može biti aktuelan. Da zaista postoji verovatno bismo dobili imejl od upravnika zgrade ili od stanara što se nije desilo u proteklom periodu", rečeno je za MONDO iz pekare "Skroz dobra pekara". 

Stanojlović se dotakao i smeća, koje se nalazi iznad pekare, i naveo da je lično pisao nadležnim službama i da nije dobio nikakav odgovor. Objasnio je da stanar godinama unazad baca đubre kroz prozor i da to ugrožava bezbednost prolaznika. 

"Deo smeća se nalazi na nadstrešici zgrade i nema uticaja na bezbednost hrane koja se sprema u objektu, a naši zaposleni svakodnevno uklanjaju smeće koje se pojavi ispred lokala jer želimo da naši kupci uživaju u našim proizvodima u prijatnoj atmosferi i čistom lokalu", kazao je sagovornik. 

Istakao je i da fasada na zgradi ne može da bude oštećena zbog rada pekare jer njihova delatnost nema nikakvog lošeg uticaja na zgradu i okolinu.

(MONDO)