Za sada nepoznati počinilac, meštaninu sela Baluga kod Čačka, stavio je mrtvački sanduk u kašiku bagera. Vozilo se nalazilo pored Zapadne Morave. 

U pitanju je sanduk za sahrane katoličkih vernika, kako kaže sagovornik upoznat sa slučajem. "Na njemu je bila ugravirana pločica sa imenom žene, koja je navodno, prevezena iz Nemačke kako bi bila ovde sahranjena“, objašnjava on. Sagovornik napominje da nije siguran da li je reč o šali pred 1. april, jer je sanduk stavljen u kašiku 31. marta, ili je reč o pokušaju da se zastraši vlasnik vozila. 

Meštani Baluge smatraju da je neko hteo da se našali. "To se desilo u petak 31. marta, tokom dana. Na lice mesta je izlazila policija, tri patrole i marica. Svi smo bili u šoku, ali nam je bilo i smešno. Verovatno je hteo neko da se našali sa našim komšijom, ali moram da kažem da je to učinio na bizaran način“, kazala je komšinica vlasnika bagera.

Prema njenim rečima Balugu je okupirala policija. "Inspektori su istovremeno preplavili i vlasnike pogrebnih oprema u Čačku u nadi da će pronaći odgovor, ili je neko ‘Topalovićima prekinuo lanac'“, kaže ona. 

(MONDO/Nova.rs)