Poslednjih decenija svedoci smo neobičnih zgrada koje niču iz beogradskih betona i one svojim nesvakidašnjim izgedom svakodnevno privlače pažnju prolaznika. Jedna takva upravo se nalazi u samom centru prestonice, a sad je fokus s terasa Beograda na vodi ukrala nova neobična zgrada koja se nalazi u samom centru grada, preko puta Kalemegdana.

"Juče su je otkrili sa strane ulice Cara Uroša, moj utisak je da je ovo najbolja i najkvalitetnija zgrada u Beogradu, prva asocijacija kada sam je video juče bila je Moderni Gaudi, sjajno izgleda", prokomentarisao je autor fotografije koja se deli na mrežama. Ipak, mnogi ne dele njegovo mišljenje. "Činjenica da je nesrećno udenuta među stare predratne kuće narušava kompletan urbanistički koncept. Tako se ne radi u urbano rešenim gradskim kvartovima", jedan je od komentara.

Neravnih linija, atraktivne fasade - zgrada svakako privlači pažnju, deluje skupo i moderno, mada neki ističu da "ako ima par krivina ne znači da liči na Gaudija". Naravno, i ljubitelji moderne arhitekture i branioci starog šarma Beograda jedva čekaju da je vide u punom sjaju.

BONUS VIDEO:

Zgrada u kojoj je pronađeno telo devojke Kurir

(MONDO)