• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TEŠKO ĆETE NA ADI PROVESTI DAN BEZ 1.000 DINARA! Cene "UDARAJU PO UŠIMA", svi se žale - "Nikad goru sezonu nismo imali"

Autor Uroš Matejić

Na Adi Ciganliji ležaljke i kreveti na plaži su i od hiljadu dinara, kafa i limunada 500, a najjeftinija pica je 790 dinara.

 Cene na Adi Ciganliji 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Koliko najviše, a koliko najmanje može da vas košta jedan lep dan na Adi Ciganliji? Možete stići i javnim prevozom i kolima i od toga, između ostalog, zavisi koliko ćete novca potrošiti.

Ležaljke i kreveti na plaži su i od hiljadu dinara, kafa i limunada 500, a najjeftinija pica je 790 dinara. Cene su morske, a jezero beogradsko. Letnju sezonu kvari kiša, žale se ugostitelji, posetioci na visoke cene u kafanama, a konobari na to da sve manje ljudi ostavlja bakšiš.

Od toga kako zamišljate idealan odmor na Adi, zavisi koliko novca treba da ponesete. "Sve zavisi kakve ko ime prohteve, a nažalost koliko vidim da je Ada skuplja po restoranima nego u Knez Mihailovoj", ističe jedan posetilac. Ima i onih koji, kako kažu da ništa ne potroše, jer se samo prošetaju i okupaju. Navode da za parking i kafu i sladoled za decu treba - oko hiljadu dinara.

Kako provesti dan s 1.000 dinara

Za kafu i limunadu na Adi Ciganliji treba platiti bar 505 dinara, jer najjeftiniji kapućino na beogradskom moru košta 210, a limunada 295 dinara. Ko odluči da pojede i picu, na to dodaje 790 dinara, koliko košta najjeftinija.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Teško ćete na Adi provesti dan bez hiljadu dinara, ako od kuće ne ponesete hranu i piće. Ležaljke, kako sugrađni kažu, koštaju od 1.000 do 2.000 dinara, ali ima i izuzetaka. Dovoljno je da platite piće i ležaljka je besplatna. U zavisnosti od toga da li je na novobeogradskoj ili makiškoj strani, četvoročlana porodica će minimalno za obrok morati da izdvoji od 3.500 do 4.200 dinara. Prolaznici kažu da je jeftinije na štandovima, ali vlasnici nisu hteli da pričaju.

Za skuplje lokale ponesite najmanje 4.000 dinara. Ako nemate više, zaboravite na sladoled, odbojku na pesku, koja košta 2.500 dinara, skijanje na vodi, iznajmljivanje daske za veslanje i avantura park, na padel i mini golf... "Nikad goru sezonu nismo imali od kako smo počeli 20 i nešto godina da radimo. Prvo loše je vreme, bilo, a drugo nema ljudi, ne znam šta se dešava, stvarno ne znam, jako mala posećenost je", žali se Marica Savović na iznajmljivanje bicikala. Doduše, uz kartu za parkiranje, koja za ceo dan košta 150 dinara, dobijete čak četiri bicikla na ceo dan. Ako ne želite da platite ni parking, a bicikl vam nije potreban, ima rešenja.

Samo su vam potrebni čelični živci, jer zbog toga što je uz ulicu na makiškoj strani parkiranje besplatno, u jeku sezone ovde je velika gužva. Lepota Ade je upravo u tome što vam, ako umete da uživate u prirodi, sa društvom ili bez njega, nije potreban ni dinar.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:33
Ada ciganlija
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/RTS Jelena Baranin)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Izvrsiti pritisak na gradsku vlast da se ne dozvole lezaljke u blizini vode ni pod tackom razno. Dovoljno se placa sve i svasta, jos samo da se pusti ugostiteljima da okupiraju plazu i naplacuju lezaljke po redovima. Sto blize vodi to skuplje. Zabraniti lezaljke iz kafica sa one strane staze gde je voda. Tu iskljucivo da se donose svoje lezaljke ili peskiri. Ugostitelju kojem se ne dopadaju uslovi neka napusti Adu.

special image