Pasoška kontrola novih putnika je normalizovana, a policijski službenici Uprave granične policije preduzimaju sve poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, saopštio je MUP. Posle više od četiri sata obustave svih odlaznih letova sa beogradskog aerodroma, prvi avion poleteo je u 21:30 na liniji Air Serbia JU584 za Barselonu. Po redu letenja, polazak je bio planiran za 17:10 časova.

MUP Srbije je nešto ranije saopštio da je "bezbednosna provera prostora - tranzitne zone na Aerodromu 'Nikola Tesla', gde je došlo do nedozvoljenog mešanja putnika sa različitih destinacija, završena". "Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i zahvaljujemo se putnicima, avio kompanijama, MUP-u i svim nadležnim službama na saradnji i razumevanju", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Putnici se vraćaju u tranzitnu zonu uz bezbednosni pregled koji obavlja osoblje operatera Aerodroma Nikola Tesla. Pasoška kontrola novih putnika je normalizovana, a policijski službenici Uprave granične policije preduzimaju sve poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, kako bi sprečili zadržavanje na izlazu iz zemlje", navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

BONUS VIDEO:

Emir sa ćerkom uslikan na aerodromu Kurir televizija

(MONDO/U. M.)