Beograd na Mondu

EVO ŠTA NE VALJA na Trgu republike, popravka do KRAJA OKTOBRA (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

Beograđani koji su izvrtali noge i truckali se neravnom i ponegde uništenom kaldrmom novootvorenog Trga republike moraće da izdrže još 40ak dana radova dok se kocke na kolovozu ne preslože i poravnaju.

Izvor: MONDO /Goran Sivački

Kocke na kolovozu oko nedavno renoviranog Trga republike biće poravnate do početka novembra, na radost svih onih koji izvrtali noge, truckali se i sa mukom prelazili preko centralnog gradskog trga.

Gradska uprava Beograda dala je izvođaču, firmi Štrabag rok od 35 do 40 dana da poravna kolovoz posle brojnih pritužbi građana - pre svega biciklista i motociklista, kao i udruženja majki, ali i pešaka da su kocke na kolovozu neravne.

Kako je najavljeno, građani i Grad neće platiti “nijedan dodatni dinar” za ravnanje i preslaganje kocki.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obećao je da će se presložiti svaka kocka, da neće biti zaustavljanja saobraćaja i da će se sve raditi u posebnom režimu i noću.

Vesić je najavio i da će izvođač o svom trošku uraditi i biciklističku stazu.

Nenad Tomić iz Instituta za puteve Beograda upozorio je da teškoće prilikom vožnje i prolaska imaju biciklisti, motociklisti i osobe sa invaliditetom čime, rekao je on Tanjugu, može da bude ugrožena ne samo njihova, nego i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Iz Štrabaga objašnjavaju da je napravljena greška i da funkcionalnost kolovoza oko trga nije u potpunosti postignuta, što će biti ispravljeno.

"Na ovom projektu postoji određena greška, a to je da estetski i funkcionalni zahtevi nisu u potpunosti ispunjeni. Estetika je imala prednost tako da funkcionalnost i ravnoća kolovoza nije bila postignuta zbog čega kolovoz ne mogu da koriste svi građani", rekao je Dragan Pavelić, direktor Štrabaga.