Beograd na Mondu

"Cev nije pukla zbog radova, nego zbog pritiska", popravka do jutra

Izvor mondo.rs

Pravo jezero nastalo je danas u centru Beograda zbog pucanja cevi. Gradske vlasti i opozicija se prepucavaju oko uzroka havarije. Nadležni najavljuju da bi kvar trebalo da bude popravljen najkasnije do jutra.

Izvor: Mondo

Havarija u centru Beograda, koja je napravila "malo jezero" i stvorila mnogo muka građanima, pogotovo onima koji su vodili decu u obližnje škole, izazvala je novi sukob gradskih vlasti i opozicije.

Šef odborničke grupe opozicionog bloka Savez za Srbiju u Skupštini grada Nikola Jovanović optužio je gradske vlasti da su nesposobne i da je uzrok pucanja cevi "šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi gradska vlast".

Odgovorio mu je član Predsedništva Srpske napredne stranke Luka Petrović negirajući da pucanje cevi na magistralnom cevovodu u Ulici kraljice Marije ima veze sa rekonstrukcijom te ulice i optužio je političkog suparnika iz Saveza za Srbiju da "obmanjuje građane i skuplja političke poene".

Petrović je u pisanoj izjavi naveo da magistralni vodovod u Ulici kraljice Marije nije probijen, nego da je cev pukla od pritiska u Karnegijevoj ulici, a da se rekonstruiše druga ulica.

Istakao je da su "svi problemi na ovoj deonici nastali zbog neažurnog plana podzemnih instalacija i da tu odgovornost snosi projektant", kao i da će Grad Beograd primeniti ugovorom predviđene mere prema odgovornom projektantu.

FOTOGRAFIJE

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije saopštili su ranije danas da je rano jutros zbog kvara na magistralnom cevododu na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, a u okviru rekonstrukcije tog područja isticala velika količina vode iz beogradskog vodovodnog sistema.

Direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Djorđević tvrdi da za pucanje cevi na uglu Karnegijeve i ulice Kraljice Marije nije kriv izvođač radova i da se pucanje cevi, i distributivnih i magistralnih, dešava svakodnevno.

U  međuvremenu, nervoznim i besnim Beograđanima koji su ceo dan bez vode, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković je poručio da će kvar biti popravljen tokom večeri, a najkasnije do ujutru.

"Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije od jutros su angažovane na ublažavanju štete nastale pucanjem magistralne cevi. Očekujemo da kvar bude popravljen tokom večeri, a najkasnije do ranih jutarnjih časova", rekao je Marković.

POGLEDAJTE SNIMKE

 JOŠ JEDAN