Beograd na Mondu

Odgovor CarGo: Taksisti duguju 2,9 MILIJARDI DINARA za porez!

Izvor mondo.rs

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić objavio u dnevnoj štampi odgovor povodom protesta taksista i naveo: "Duguju 2,9 milijardi dinara za porez i imaju 2,9 milijardi razloga da blokiraju grad".

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Rat taksista i Udruženja CarGo!

Mesecima unazad taksisti traže da se Udruženju CarGo zabrani rad u delu prevoza putnika, jer za to nije registriovano, a sa druge srane iz ovog udruženja na sve te napade odgovaraju da su taksi udruženja zapravo "mafijaški kartel".

Povodom današnjeg protesta taksi udruženja i najavljene blokade centra Beograda, predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić objavio je pisani odgovor u nekoliko izdanja dnevne štampe u kojima je naveo da taksisti duguju državi na ime poreza 2,9 milijardi dinara!

Pozivajući se na podatke Poreske uprave, on je naveo da čak 3.931 taksista ima dugovanje prema državi.

"Za razliku od kartela, CarGo upošljava više od 4.250 ljudi bez dinara duga, ni prema državi, niti prema poslovnim partnerima. Zato, obraćam se vama 'gospodo buntovnici', kako CarGo može bez duga, a vi ne možete bez otpisa duga? Odgovor se sam nameće. Tako što ne plaćate poreze, jer znate da žete ucenom iskamčiti otpis dugova", naveo je Vučić i dodao:

"Svaka država ima svoju mafiju, samo u Srbiji taksi mafija ima svoju državu".

Upozorio je i da članovi Udruženja CrGo dobijaju čak i pretnje smrću i naglasio da će se znati ko je kriv ako se bilo kom članu CarGo nešto desi.

Proteklih meseci bilo je više slučajeva oduzimanja vozila članovima Udruženja CarGo. Članovi ovog udruženja do sada su nekoliko puta organizovali proteste u Beogradu, tražeći nesmetano pravo na rad..