Beograd na Mondu

Grad vas pita: Šta uraditi sa starim mostom preko Save? (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

Na sajtu grada, Beograđani od danas mogu da glasaju da li će Stari savski most biti postavljen kao skulptura u parku, između Muzeja savemene umetnosti i Brankovog mosta ili će služiti kao pešačko-biciklistički most. Pogledajte predloge!

Na mestu Starog savskog mosta 2020. godine započeće izgradnja novog mosta, koji će, zajedno sa planiranim tunelom između Savske i Dunavske padine, doprineti značajnijem rasterećenju jednog od najopterećenijih saobraćajnih pravaca u gradu: Brankov most - Brankova - Dečanska - Bulevar despota Stefana, tvrde gradske vlasti.

U anketi može da se glasa za jednu od dve varijante rešenja klikom na odgovarajuću fotografiju na ovom LINKU. Anketa traje do 15. decembra 2019. godine.

Varijanta 1 podrazumeva dve intervencije. Jedna je izgradnja novog mosta za pešačko-biciklistički saobraćaj sa pristupnim stazama u nastavku Ulice omladinskih brigada do Ade Ciganlije, čiji će izgled biti definisan projektom, a druga intervencija je demontaža Starog savskog mosta i ponovna montaža lučne čelične konstrukcije glavnog raspona u parku Ušće na poziciji između TC Ušće i Muzeja savremene umetnosti. Most će ovom intervencijom predstavljati skulpturu na visini od 4,5m. Prostor ispod mosta može da sadrži kulturne, komercijalne i slične sadržaje.

Investiciona vrednost radova je oko 15 miliona evra.

Varijanta 2 je preseljenje i dogradnja mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije za pešačko-biciklistički saobraćaj. Ona podrazumeva demontažu mosta i ponovnu montažu, izradu novih betonskih stubova i nedostajuće čelične konstrukcije i izgradnju prilaznih staza u nastavku Ulice omladinskih brigada do Ade Ciganlije.

Investiciona vrednost radova je oko 14 miliona evra.

VIDEO PRILOG O STAROM MOSTU

NOVI SAVSKI MOST - REŠENJE

NOVI SAVSKI MOST
Izvor: MONDO TV

Tagovi