Beograd na Mondu

Opozicija: "Branićemo Savski most sa građanima, svim sredstvima!"

Izvor mondo.rs

Opozicioni blok Savez za Srbiju ne slaže se sa idejom beogradskih vlasti da izmesti Stari savski most. I pokret "Metla" protiv ideje o izmeštanju mosta.

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je "anketa gradskih vlasti o Savskom mostu lažna", budući da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić unapred znao i najavio njen rezultat, a nije bila ponuđena ni opcija da se most ne ruši.

"Građani su na sajtu Saveza za Srbiju masovno glasali da most ostane tu gde je. Savez i građani ne priznaju lažne ankete, kao što ni ne pristaju na lažne izbore", rekao je Jovanović novinarima ispred opštine Zvezdara.

Prema oceni Jovanovića, premeštanje mosta u park Ušće je "uvreda za inteligenciju, koja će koštati građane 15 miliona evra, ne računajući cenu novog mosta".

"Šta bi bilo sledeće, premeštanje mosta Gazela u Košutnjak?", upitao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je istakao da funkcionalne mostove niko u svetu ne ruši i poručio: "Branićemo Savski most sa građanima svim sredstvima".

I pokret "Metla 2020" poziva gradske vlasti u Beogradu da odustanu od ideje da u park Ušće postave Stari savski most, koji je, kako navode, trebalo da bude postavljen između Novog Beograda i Ade i pretvoren u pešačko - biciklistički most.

"Za takvu odluku ne postoje ni urbanistički, ni funkcionalni ni finansijski razlozi", navodi se u saopštenju tog političkog pokreta )iza kojeg stoji Demokratska stranka Srbije), uz opasku da je "posebno licemerje" što se ideja o premeštanju mosta u park u javnosti predstavlja kao volja građana koji su učestvovali u internet anketi.

Beogradu su potrebni novi mostovi, ali ne u parkovima već da spajaju obale reka, poručuje u saopštenju dostavljenom medijima pokret "Metla 2020".