Beograd na Mondu

Protestna šetnja na Banovom brdu, brane parkić! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Investitor, koji želi da sagradi objekte na zelenoj površini u beogradskom naselju Banovo brdo, probio ogradu i ušao na teren. Novi protest zbog "okupacije parkića". Okupljeni prošetali Požeškom ulicom.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Leta prošle godine, MONDO je pisao i borbi građana i stanara zgrada Požeške ulice (i okolnih zgrada iz Valjevske ulice i Ulice Nikolaja Gogolja i drugih), koji se ne mire sa time da njihov parkić oko zgrade bude pretvoren u novi stambeni objekat. Osim što strahuju za svoju bezbednost, jer bi u opasnost bile dovedene zgrade u kojoj žive, ne žele da izgube ono malo zelene oaze koja im je preostala.

Sve do srede, oko ograde su bile postavljene blokade i ograde stanara i građana tog dela Beograda. Ali, investitor je, uz pomoć pripadnika obezbeđenja "Atlas security". Stanari su ispred parka organizovali straže i najavili da će metodama građanske neposlušnosti sprečavati dalju gradnju. Više puta bilo je scena na ivici incidenta, a morala je da interveniše i policija.



Protivnici gradnje ističu da investitor nema potrebnu dokumentaciju, a oni su se više puta obraćali nadležnima i ukazivali i na to i na opasnost od eventualne gradnje novih objekata. Sve o pozadini ovog slučaja pročitajte OVDE.

Izvor: MONDO/P. V.

U četvrtak uveče održan je novi protest stanara ovog kraja. Oni su prošetali Požeškom ulicom.

 A U JEDNOM TRENUTKU SU ZATVORILI VALJEVSKU ULICU

BLOKADA ULICE

Izvor: Mondo