Beograd na Mondu

Beograđani, kreće rekonstrukcija Džordža Vašingtona!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ove nedelje počeće rekonstrukcija Ulice Džordža Vašingtona, od Drinčićeve do Francuske, kao i uređenje urbanog džepa kod Palmotićeve ulice

Izvor: Mondo

To je danas rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naveo da će Grad Beograd podržati ublažavanje mera koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

"Počećemo da radimo pristupne saobraćajnice oko nove autobuske stanice u Bloku 42, što znači da nijedna građevina koju finansira Grad Beograd nije stala sve ovo vreme", rekao je Vesić za Pink.

Radovi na beogradskim gradilištima, kaže Vesić, nisu stajali i sve vreme su radila gradilišta.

On je naveo da se sve vreme radio i Savski trg sa pešačkom zonom i dodao da je tramvajski saobraćaj pušten iz pravca Karađorđeve ulice prema Nemanjinoj, dok će ove nedelje biti pušten i automobilski saobraćaj, odnosno jedna traka u pravcu iz Savske ka Nemanjinoj ulici.

Takođe, radovi su se obavljali na Savskom keju od Beton hale, do Brankovog mosta, kao i Osnovna škola u Leštanima koja će, kako je naveo, biti najmodernija u Beogradu. 

Radovi su se odvijali i na dnevnom boravku za decu u Lazarevcu, Domu zdravlja u Borči do 15. novembra, Bulevara Patrijarha Pavla, Bulevara Vudro Vilsona, fabrike za preradu otpadnih voda u Belom potoku i Velikom selu i druga gradilišta.

Vesić je dodao da će Grad predložiti i povoljnije stambene kredite za građane, kako bi se izgradnja stanova vratila na period pre epidemije, a Beograđanima je zahvalio na strpljenju koje su pokazali poslednjih mesec dana i naveo da je više od 99 odsto njih poštovalo sve mere Vlade.