Epidemija je zaustavila i noćni život u Beogradu, a, kako su vanredne mere polako počele da slabe, dolazi vreme da se provod u prestonici ponovo digne na noge.
U ovo doba godine posebno su krcati splavovi, međutim još uvek nije vreme da se sve vrati na staro.
"Nismo još počeli da radimo, otvorićemo sezonu početkom juna", rekli su za "Blic" iz jednog od poznatijih splavova na Ušću.
"Naš lokal ima baštu, pa većina gostiju uživa napolju, retko ko se odluči da sedne unutra. Poštujemo i propisani broj ljudi, do sada nije bilo više od 50 gostiju, a kako je promenjena odluka, sada ćemo primati 100 ljudi. Radnim danima radimo do ponoći, a vikendom do jedan sat posle ponoći. Svi radici nose maske i rukavice, a obezbeđena su i dezinfekciona sredstva", objasnili su.
Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon objašnjava za "Kurir" da je povećanje dozvoljenog broja ljudi na javnim skupovima bila zajednička odluka stručnjaka, koja je doneta zbog poboljšanja situacije s kovidom 19 u zemlji.
"Sve što je do 100 ljudi, sve može, uz poštovanje mera opreza, naravno. Situacija je nesumnjivo povoljna, ali nije još uobičajena i potpuno sigurna, pa i dalje ima smisla sprovoditi određene mere. Popušta se postepeno, prvo smo povećali na 100 ljudi kako bismo signalizirali da je situacija znatno bolja. S druge strane, ne možete ni odjednom sve da pustite, jer je oprez nužan, a posebno za starije i hronične bolesnike, za koje je i dalje poželjno da izbegavaju skupove s više ljudi u zatvorenom, malom prostoru", rekao je epidemiolog.
Restorani i kafići počeli su da rade 4.maja. Evo kako to izgleda: