Beograd na Mondu

Pretučen i Boško Obradović (FOTO)

Autor Jovan Terzić

Predsednik Srpskog pokreta Dveri napadnut na protestima ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Izvor: YouTube/СРБИН.инфо

Drugo veče zaredom centrom Beograda odvijaju se neredi između demonstranata i policije. 

Ponovo su letele baklje i suzavci, a među povređenima našao se prvo predsednik Pokreta slobodnih građana, Sergej Trifunović, a onda i lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

On tvrdi da ga je pretukla Žandarmerija, kada je nasrnula na ljude koji su mirno stajali nedaleko od Skupštine Srbije i navodi da su ga ozbiljnijih povreda sačuvali prijatelji koji su legli preko njega.

"Desila se brutalna intervencija Žandarmenije koja je bukvalno redom tukla sve ljude koji su mirno stajali na više stotina metara od Skupštine. Nisu gledali ko je muško ili žensko, mlađi ili stariji. Ja sam dobio više udaraca u ruku i nogu, ali zahvaljujući Slaviši, Ivanu i ostalima koji su legli na mene dobro sam prošao, a oni su dobili više udaraca i u glavu. Čitava jedna masa Žandarmerije zatrčala se i bukvalno pregazila one koji su tu stajali, bez ikakvog objašnjenja. Nije bilo ikakvog razloga za takvu intervenciju. Svi smo bukvalno popadali i bili pregaženi", ispričao je Obradović sedeći novinaru portala "Srbin Info", sedeći na trotoaru: 

"To je slika jednog uplašenog režima koji misli da torturom može da ostane na vlasti. Ja mislim da je ovo kraj. Onaj ko ovako bije svoj narod je završio svoju karijeru. Pitanje je dana, nedelje... Ne možeš svaki dan da biješ svoj narod. Ako misle da sve prebiju - pa ne mogu sve da nas prebiju. Videli ste da je ustao i Novi Sad, Niš... Sve je bilo mirno i nenasilno, a ako je bio neki incident to je onda od ubačenih elemenata. Ne treba odustati, treba nastaviti proteste i pozivam sve građane Srbije da ustanu. Ne mogu sve da nas prebiju i pohapse. Samo ne treba da odustanemo", dodao je Obradović. 

Grupi ljudi među kojom je bio i lider Dveri prišli su policajci i tražili da se pomere, a Obradović im se na to obratio pitanjima:

"Zbog čega ste nas prebili? Zbog onih ubačenih kriminalaca koji su izazvali incidente? Zar mislite da ne vidimo? Umesto da bacite štitove i stanete sa nama, na stranu naroda", pozivao je policajce. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.