OGLASILA SE POLICIJA

MUP: Nismo hapsili ekipu Hitne pomoći, niti ispaljivali gumene metke!

Autor Lana Stošić

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su apsolutno netačne tvrdnje koje su se pojavile u pojedinim medijima da je jedan pripadnik Žandarmerije zapalio kontejner tokom jučerašnjeg protesta.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Reč je o još jednoj u nizu besmislica i laži koje se plasiraju, poput prethodno plasiranih da je policija krenula sa Banovog brda sa vodenim topovima i da je upotrebila gumene metke, saopštio je MUP.

"Takođe, ističemo da su tvrdnje koje se u ovom trenutku šire društvenm mrežama da je policija sinoć uhapsila celu ekipu Hitne pomoći zbog navodnog smrtnog slučaja skandalozna izmišljotina", dodaje se u saopštenju policije.

I Zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd najoštrije osuđuje "zlonamerne i krajnje opasne insinuacije" o smrti jednog od učesnika sinoćnjeg protesta u Beogradu, koji je navodno konstatovala Hitna pomoć, saopšteno je iz ove ustanove.

"Besramno je i apsolutno opasno obmanjivati javnost netačnim informacijama o navodnim smrtnim ishodima usled prekomerne upotrebe sile pripadnika MUP, koje plasiraju pojedinci na društvenim mrežama", stoji u saopštenju Hitne pomoći u kojem se dodaje da takve lažne informacije imaju za cilj zbunjivanje građana i izazivanje nemira.

Hitna pomoć, kako se navodi, pruža zdravstvenu pomoć apsolutno svim građanima Srbije, iako, ističe se, počesto u tome biva sprečavana, "upravo od onih koji već dve večeri prave nemire u Beogradu i drugim gradovima".

POGLEDAJTE:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.