Oglasila se ćerka!

Evo kako je reagovala porodica Blagoja Jovovića nakon imenovanja ulice!

Autor Aleksandar Nastevski

Nakon što je dobio ulicu u Beogradu, porodica Blagoja Jovovića je ovako reagovala!

Ćerka Blagoja Jovovića Karina je navela da je cela porodica sa radošću i zadovoljstvom prihvatila vest da je ulica u Beogradu dobila ime po njenom ocu.

Ona je rekla da je porodica zahvalna svima koji su u tome učestvovali, a posebno zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koji je bio inicijator te ideje.

Skupština grada Beograda odlučila je juče da Zagorska ulica u Zemunu dobije ime po Jovoviću, koji je 1957. godine u Argentini pucao u lidera NDH i ustaškog pokreta Antu Pavelića.

"Beograd je srce srpskog naroda i lepo je što glavni grad ne zaboravlja velike sinove našeg naroda. To je trenutak velikog ponosa, a za nas, njegovu porodicu, a verujem i za sve Srbe koji žive u Argentini", rekla je ona.

Ona dodaje i da će porodice, ukoliko se granice Argentine otvore, krajem decembra doći u Srbiju i Crnu Goru i prošetati se ulicom koja nosi ime po njenom ocu.

Inače, kako je navela, njen brat i dve sestre saznali su da je Jovović pucao u Pavelića 1998. godine, kada i svi drugi, odnosno kada je Jovović to priznao u javnosti.

Razumeli smo razloge zbog kojih nije pričao sa nama o pucnjima u Pavelića 1957, rekla je ona.

"Želeo je da nas sačuva od nečega što mi u mladom uzrastu ne bismo mogli da razumemo", rekla je ona. 

Ona je dodala da su iz očeve priče saznali i za žrtve Jasenovca, kojima su, kako kaže, čak i nemački nacisti bili užasnuti.

Prema njenim rečima, Jovović je uvek sa velikom ljubavlju govorio o srpskom narodu i domovini.

(Mondo/Večernje novosti) 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi