JEDAN JE "ČAVA"

LEGENDA PARTIZANA DOBIO ULICU U BEOGRADU: Da se ne zaboravi Zoran "Čava" Dimitrijević!

Autor Nebojša Marković

Još jedan bivši igrač "parnog valjka" dobio je ulicu u glavnom gradu.

Izvor: MN Press - arhiva

Još jedan legendarni fudbaler Partizana dobio je ulicu u Beogradu.

Nakon što je Dragan Mance pre devet godina dobio ulicu u blizini stadiona u Humskoj, jedna ulica u naselju Umka ponela je naziv po Zoranu "Čavi" Dimitrijeviću.

Nekadašnji fudbaler Partizana rođen je 28. avgusta 1962. godine na Zvezdari, a preminuo je 13. septembra 2006. godine u 45. godini, u Nantu u Francuskoj.

Sa 13 godina je postao igrač u mlađim kategorijama Partizana i prošao je sve omladinske selekcije. U prvom timu Partizana je debitovao 26. septembra 1981. godine, na meču Prve lige Jugoslavije koju su crno-beli i Velež iz Mostara odigrali na stadionu "JNA" u Beogradu.

Dimitrijević je bio deo Partizana punih 11 godina, a u prvom timu je bio sve do 1985. godine. Potom se kratko obreo u SAD. Tamo je nastupao za Kanzas Siti Komets, da bi po povratku u Jugoslaviju nastupao za Spartak iz Subotice.

Sa njima je osvojio Drugu ligu i 1987. godine na nagovor Miroslava "Ćire" Blaževića odlazi u Dinamo Zagreb.

Na debiju za "modre", Čava je dobio "desetku" u novinama, a Dinamo je u tom meču na "Maksimiru" savladao baš Velež. Dimitrijević je vrlo brzo postao ljubimac navijača Dinama, a u klubu se zadržao do 1989. godine.

Odatle, Čava odlazi u Francusku, gde nastupa za Dižon i još nekoliko francuskih klubova. Kada je u Nantu sa 30 godina doživeo tešku saobraćajnu nesreću, i zvanično je prekinuo igračku karijeru. Proveo je 16 dana u komi, ali tu bitku je dobio.

Odigrao je šest mečeva za mladu reprezentaciju stare Jugoslavije i postigao dva gola.

Njegov sin Miloš Dimitrijević je tokom fudbalske karijere išao drugim putem u odnosu na oca, pa je ostao upamćen kao bivši fudbaler Crvene zvezde.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi