FOTO

MALA MINJA DOBILA MURAL U BEOGRADU: Đaci oslikali zid škole na Dorćolu u koju je preminula devojčica išla!

Autor Aleksandar Nastevski

Mural su izradili njeni drugari iz škole

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Minja Draganić (15) koja je uz herojsku pomoć radnika gradilišta izvučena iz požara u stanu na Dorćolu, nedavno je preminula u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Njeni drugari iz Osnovne škole "Braća Baruh" izradili su mural sa njenim likom na zidu škole.

Podsetimo, stravičan požar na Dorćolu izbio je 27. oktobra kada je tinejdžerka bila sama u porodičnom stanu na desetom spratu zgrade.

Vatra se, kako je pokazala prva istraga, proširila sa slavske sveće i ubrzo zahvatila ceo stan. Tinejdžerka je bila u kupatilu dok se vatra širila, a kada je osetila dim i izašla nije imala kud od vatrene stihije, pa je izjurila na terasu.

Nesrećna tinejdžerka na sav glas je zvala pomoć. Dok su vatrogasci i policija stizali na teren, radnici sa obližnjeg gradilišta čuli su njenu viku i pojurili da pokušaju da joj pomognu. Oni su prvo probali da razbiju vrata stana i tako probaju da dođu do nje, međutim kada to nisu uspeli, sišli su na terasu stana ispod, vezali se kanapom i posle 15 minuta jezive drame, tinejdžerka je uspela da sa terase skoči u naručje mladom heroju!

Oni su odmah pozvali hitnu pomoć. Kako je utvrđeno tinejdžerka je u požaru zadobila stravične opekotine na većem delu tela.

Minja je sa opekotima prevezena u Urgentni centar, a zatim je pokrenuta i akcija za doniranje kože kako bi se njen život spasao. Ona se do skoro nalazila u Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, međutim izgleda da je usled pogoršanog stanja završila na Tiršovoj gde je i preminula.

Pavle Gavura, Lazar Ereša, Nemanja Držajić, Nenad Janković i Niko David su uspeli da Minju izvuku iz stana koji je goreo, ali se devojčica, nažalost nije izvukla.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi