video

PITON NA SLOBODI USRED BEOGRADSKOG ZOO VRTA ŠOKIRAO SVE: Otkrivena pozadina jezivog prizora i da li je zmija pobegla

Autor Tamara Jovanović

Scena zbog koje je nastala panika.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/AMG video

Na društvenim mrežama juče je osvanuo snimak iz Beogradskog zoološkog vrta koji je sve šokirao. Naime, na travnjaku u ograđenom prostoru vrta gde je inače zona za posetioce i deca mogu da jašu ponije - snimljen je ogromni burmanski piton.

Sada su se oglasili i iz zoološkog vrta. Oni su istakli da zmija nije pobegla, već da je to "maliciozno izvučena priča".

"U pitanju je standardna procedura. Kada je sunčano vreme, radnici iznose pitone u kontrolisanom prostoru napolje. Izvuku ih iz terarijuma i napolju su uz nadzor radnika. Zmija (na snimku) nije otrovna, bezopasna je", kazao je portparol zoo vrta Andrej Manojlović.

Kako kaže Manojlović, priča je pogrešno interpretirana i da je bespotrebno privukla pažnju javnosti.

"Ovde nije reč ni o čemu dramatičnom. Ništa nije tajno, već se radi godinama, a dobro je za zdravlje zmije. Piton Uroš je bezopasna zmija", kazao je Manojlović.

I direktor Srboljub Aleksić potvrdio je za medije da je u pitanju "redovna letnja aktivnost" i istakao da su pitoni u zoo vrtu pitomi kao i da im prija izlazak na travnate površine. Aleksić je napomenuo i da posetiocima nije dozvoljeno da tada prilaze zmijama,  barem ne bez prisustva zaposlenih.

(MONDO/B92.net)