Beograd na Mondu

SPREMITE SE ZA 16. BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA 28. AVGUSTA NA BEOGRADU NA VODI!

Izvor Promo

Leto je lepše pokraj reke!

Izvor: Promo

Jedna od omiljenih letnjih manifestacija u prestonici, 16. Beogradski karneval brodova, biće održana u subotu, 28. avgusta, na Sava promenadi.

Turistička organizacija Beograda ovog leta tradicionalno organizuje karneval brodova na delu reke Save od Tramvajskog mosta do mosta Gazela, gde posetioce očekuje bogat program na vodi i obali namenjen porodicama.

Muzički nastupi poznatih izvođača, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice, kao i profesionalni animatori i ljudi na štulama, i ove godine biće neizostavni deo programa Karnevala brodova kojim se simbolično skreće pažnja na beogradske reke i obale.

Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda za kameru MONDA ističe šta posetioce sve očekuje na predstojećem Karnevalu brodova:

‘‘Nama je izuzetno drago da će se manifestacija ove godine održati, i to sa programom na koji su naši posetioci već navikli dakle bogatim programom i na obali, i vodi. Mesto dešavanja je ispred tržnog centra Galerija. Program počinje u 16:30h defileom Policijskog orkestra, možoretkinja iz Bele crkve i vitezova Udruženja Svibor. Nastaviće se paradom na vodi, paradom okićenih i dekorisanih plovila iz svih beogradskih marina, a tokom čitavog dana smenjivaće se različiti izvođači među kojima su Dečji kulturni centar Beograda koji će izvesti jedan program za decu na kojem nastupaju i naše kantautorke Jelena Tomašević, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević…’’

Organizatori najavljuju i spektakularnu opersku predstavu ‘‘Karmen’’, kao i brojne radionice za najmlađe u okviru tržnom centra Galerija, a ceo program trajaće do 21h.