Beograd na Mondu

30 CENTIMETARA SNEGA U BEOGRADU: RHMZ izdao upozorenje - evo gde će najviše padati

Autor Veljko Petranović

U prestonici Srbije su za vikend, pogotovo za nedelju, najavljene velike količine snega, koje će u višim delovima Beograda napadati do visine od 30 centimetara, a temperatura će se kretati oko nule.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U subotu se u Beograd očekuju kiša i susnežica, a temperatura će se kretati od 1 do 4 stepena Celzijusovih, dok nas u nedelju očekuje hladnije vreme, vetar i sneg.

"Na području Beograda, u nedelјu će biti vetrovito sa snegom - u nižim delovima grada očekuje se od 5 do 15 centimetara snega, u brdskim oko 20, a na Avali i Kosmaju i do 30 cenitmetara novog snega", saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kada je o temperaturi reč, biće u velikom padu, bez velike razlike između minimalnih i maksimalnih temperatura. U nedelju će biti od 0 do 1 stepena, u ponedeljak od 0 do 2, a od utorka će temperature ići u minus.

Izvor: RHMZ

S obzirom na to da će u nedelju duvati jak vetar, kažu u RHMZ, i da će biti puno snega, očekuju se i smetovi, zbog čega treba biti oprezan, naročito u saobraćaju, stoga je obavezna zimska oprema za vožnju.

(MONDO)