Beograd na Mondu

NESTALI SPLIĆANIN SKAČE SA LITICE PRAVO U VODU: Matej oduvek bio sklon ekstremnim sportovima (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Na video snimku, koji je objavljen danas, vidi se Matej Periš koji pliva Savom uz obalu pored Beton hale.

Izvor: Instagram/matejperis/printscreen

Da je nestali Splićanin Matej Periš sklon ekstremnim sportovima pokazuje i video snimak koji je postavio pre nekoliko godina na svom Instagram profilu. Na njemu se vidi kako skače sa visoke litice pravo u more. 

Kako je nedavno naveo njegov otac, Matej je trenirao vaterpolo, a bio je izrazito jak momak, sportista, nepušač.

"Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondicija, znanje o plivanju i veštine, ne dolazi u obzir da bi pao u reku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja", rekao je ranije njegov otac.

Matej Periš koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra snimljen je kako trči ulicama okolo, zaustavlja taksi, a potom pliva u Savi.

Na video snimku, koji je objavljen danas, vidi se Matej Periš koji pliva Savom uz obalu pored Beton hale:

Podsetimo, Matej je s društvom otišao u Beograd gde su planirali da dočekaju Novu godinu. S porodicom se zadnji put čuo u četvrtak 30. decembra oko 17 sati. Navečer je s društvom izašao na večeru u Beton hali. Nakon večere njih sedmorica produžili su u klub Gotik koji se nalazi u istom kompleksu.

Iza ponoći, oko 2.30 sati primetili su da među njima nema Mateja, a kad se nije pojavio u apartmanu, policiji su njegov nestanak prijavili 31. decembra oko 18.30 sati i od tada za njim traje potraga koja još uvek nije dala rezultate. Hoće li snimci koje su se danas popodne pojavili, pomoći u rasvetljavanju njegova nestanka, zasad je neizvesno, ali u svakom slučaju i one su putokaz policiji u potrazi - možda jedan od značajnijih koji se dosad pojavio.

(MONDO)